Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Violència de Gènere

Per violència masclista entenem la violència que s'exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d'un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l'àmbit públic com en el privat (Article 3 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista).

Hi ha diferents àmbits en els quals es pot exercir la violència masclista, com són: l'àmbit de la parella, l'àmbit familiar, l'àmbit social o comunitari i l'àmbit laboral.

En aquesta web ens centrarem en l'àmbit laboral i l'àmbit de la parella:

  • Àmbit laboral: Violència física, sexual o psicològica que es pot produir tant en el centre de treball i durant la jornada de treball, com fora del centre i de les hores de treball, sempre que tinguin relació amb la feina.
  • Àmbit de la parella: Violència física, psicològica, sexual o econòmica exercida sobre les dones i realitzada per part de l'home que és o ha estat el seu cònjuge o persona lligada per relacions similars d'afectivitat.

En aquest apartat trobaràs a la pestanya Protocol d'actuació, els documents oficials que la universitat va aprovant en matèria de violència masclista, com és la declaració institucional. A més a la pestanya Sabies que... trobaràs més informació i recursos sobre discriminació, assetjament i violència.

Quines mesures ha dut a terme la Universitat de Lleida en matèria de violènia de gènere?

El Reglament d’actuació en cas de violència de Gènere a la UdL, aprovat pel Consell de Govern de la Universitat de Lleida (Acord núm. 57/2013 del Consell de Govern de 28 de febrer de 2013), ha estat dissenyat pel Centre Dolors Piera per donar compliment a al Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Homes i Dones a la Universitat de Lleida (2008-2011) i a la Declaració institucional de la Universitat de Lleida de tolerància zero envers la violència i l'assetjament per raó de gènere, aprovada al 2010. El Reglament guia la resposta de la Universitat de Lleida en casos d'assetjament i altres manifestacions de la violència de gènere en l’àmbit laboral i acadèmic des d'una perspectiva global, en incloure sensibilització, formació, prevenció, detecció i atenció dels casos en tots els col·lectius universitaris: personal docent i no docent i estudiantat.

La UdL treballa en matèria d'assetjament sexual i/o assetjament per raó de sexe en el marc del I Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes on es preveu un objectiu general adreçat a lluitar contra la invisibilitat i crear una cultura de sensibilització envers qualsevol situació discriminatòria, d’assetjament o violència i aportar serveis que permetin prevenir i pal·liar-ne els efectes (Línia I).

En el document que us enllacem a continuació, detallem en què s’ha concretat aquest treball per tal que pugueu utilitzar aquesta informació per donar resposta als requisits de les convocatòries de subvencions en què s'exigeixi indicar els mitjans per prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i persecució per raó de sexe i intervenir en els seus llocs de treball, d'acord amb l'article 29 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Descarregueu-vos el document en què es concreten les mesures que ha dut a terme la UdL en matèria d'assetjament i/o per raó de sexe.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto