Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Jornada de la Conciliació a la Corresponsabilitat (1 ECTS)

jornada conciliacioLa jornada de la conciliació a la corresponsabilitat (1ECTS), organitzada pel Centre Dolors Piera, commemora el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. La dedicació més gran de les dones a les tasques de cura és un element central en el manteniment dels nivells de discriminació laboral de les treballadores, en l'accés a l'ocupació, a la formació i a la promoció i en el reconeixement professional i retributiu. És per això que les diferents mesures a adoptar en matèria de conciliació s'han d'enquadrar des d'una perspectiva més integral orientada a l'eliminació de les diverses formes de discriminació i per a la igualtat efectiva de dones i homes. La sessió té per objectiu analitzar com la conciliació es pot fer de forma igualitària per a homes i dones, o dit d'una altra manera: com es pot fomentar la coresponsabilitat des de la cultura del treball.

  • Dia: 7 de març de 2018
  • Hora: 9.30h a 14.00h
  • Lloc: Auditori (Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera)
  • Preu: Gratuït per al públic, en general. Per a l'alumnat de la UdL que vulgui el reconeixement del crèdit de matèria transversal haurà d'abonar 39,53€, segons els preus públics per al curs 2017-2018.

Podeu descarregar-vos el programa.

Podeu descarregar-vos el dossier.

Programa

  • Conferència: “La feminització de la pobresa permet parlar de polítiques de conciliació i/o corresponsabilitat?”, a càrrec de la Sra. Mª José Romero Ródenas, Professora Titular Dret del Treball i de la Seguretat Social (Catedràtica Acreditada) de la Universitat de Castilla- La Mancha.
  • Taula rodona: La corresponsabilitat en les empreses i administracions públiques: experiències pràctiques, amb la participació de la representació de diferents organismes i agents socials, que realitzaran una valoració de les estratègies, avanços i dificultats trobades en l'aplicació de les mesures de corresponsabilitat en l’àmbit laboral. Hi participen: la sra. Mª Eugènia Marín Minguez, Agent d’igualtat de Barcelona Activa; el sr. Lluís Casado Esquius, membre del Consell Assessor per a la Reforma Horària i el sr. Ramon Moreno Giménez, Secretari de Política Social i Ocupació UGT Terres de Lleida.

Avaluació de la Matèria Transversal

Treball de 4 ó 6 pàgines a Lletra Arial 12, espaiat 1,5.

Es podrà triar entre una d'aquestes dues opcions:
1. Un resum de totes les ponències de la jornada.
2. Un resum d'una ponència i una reflexió sobre l’exposició Feminisme sense excuses que podreu visitar a la planta primera i segona de la Biblioteca del Campus de Cappont, a partir del 7 de març.

Qualsevol treball copiat total o parcialment serà un suspens.
Obligatòria l’assistència a la jornada i la realització de la activitat d'avaluació.
Termini de lliurament d'activitats: 2 d’abril de 2018
Enviar-ho a l'adreça de correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Matrícula

L'alumnat de la UdL que tingui interès en reconèixer el crèdit de Matèria transversal ha d’inscriure’s a través del formulari en línia. IMPORTANT: Tenir cura d'introduir totes les dades de contacte correctament, especialment el nom i cognoms, el DNI, el telèfon i el correu electrònic. Un cop s'hagi efectuat la inscripció, s'emetrà una butlleta de pagament que s'enviarà al correu electrònic indicat i que s'haurà de retornar al Centre Dolors Piera segellat per l'entitat bancària.

Inscripció: al formulari en línia (Les places són limitades i es cobriran per ordre d'inscripció). El termini d'inscripcions finalitzarà el dia 2 de març de 2018, llevat que s'omplin totes les places abans.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto