Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Materia Transversal

La Materia Transversal es formación para el alumnado de Grado de la UdL.

Llenguatge no sexista

LLENGUATGE NO SEXISTALes llengües no són quelcom asèptic, sinó que són una construcció social forjada a partir de les creences i normes que configuren la nostra cultura. No només compleixen una funció transmissora de missatges, sinó que també contribueixen a estructurar el nostre pensament i reflecteixen elements de la cultura i de la societat. 

Malgrat els avenços socials que han tingut lloc en relació a la consecució de la igualtat d’oportunitats, la llengua continua incorporant elements que inivisibilitzen les dones o bé que contribueixen al manteniment dels estereotips i dels rols de gènere tradicionals.

El curs "Llenguatge no sexista", reconegut amb 1 ECTS de matèria transversal, ens donarà eines per fer un ús no discriminatori del llenguatge per tal de incloure les dones a la llengua i als discurs, en igualtat d’oportunitats i sense biaixos de gènere.

  • Dates: inici del curs 29 d'octubre. La data de finalització dependrà del ritme de l'alumna/e, però la data límit per acabar-lo és el 30 de novembre.
  • Lloc: campus virtual (online)
  • Preu: 39,53€
  • Inscripció: formulari (a partir del 8 d'octubre i fins esgotar places)

Llegeix més: Llenguatge no sexista

Empleabilidad y calidad en el trabajo de las mujeres en el nuevo contexto socioeconómico

mujer trabajadora 1La jornada Empleabilidad y calidad en el trabajo de las mujeres en el nuevo contexto socioeconómico: mujeres, acceso y permanencia en el mercado de trabajo en igualdad de condiciones, organizada por el Centro Dolors Piera, conmemora el 8 de marzo, Día Internacional de las Mujeres.

La sesión se centrará en la situación de las mujeres en el ámbito laboral y las condiciones de desigualdad que sufren actualmente. Los aspectos que se tratarán durante la jornada girarán en torno a las dificultades de acceso y permanencia de las mujeres en el mercado laboral. En la conferencia inaugural y en 3 ponencias temáticas simultáneas se expondrán experiencias prácticas desde el campo de la negociación colectiva y desde la visión de las mujeres empresarias. Además, se discutirá sobre la utilización de los planes de igualdad para conseguir la igualdad efectiva de las mujeres.

Consultad el programa y dossier.

  • Día: 9 de marzo de 2016.
  • Hora: 10.00h en 14.00h
  • Lugar: En el Auditorio (Centro de Culturas y Cooperación Transfronterizo) en el Campus de Cappont
  • Inscripción: en el formulario en línea (Las plazas son limitadas y se cubrirán por orden de inscripción). El plazo de inscripciones finalizará el día 4 de marzo de 2016, a menos que se llenen todas las plazas.

Llegeix més: Empleabilidad y calidad en el trabajo de las...

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto