El IV Memorial Hortènsia Alonso, dedicat al tema “Adolescents i joves, neomasclismes i violències invisibles a les xarxes socials”

memorial web cartellEn el marc dels actes organitzats amb motiu del 25 de Novembre- Dia Internacional per a l’Eradicació de la violència contra les dones, l’Ajuntament de Lleida, des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, la Creu Roja i el Centre Dolors Piera d’Igualtat i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida, coorganitzen, un any més, el Memorial Hortènsia Alonso. Aquesta jornada tècnica estarà dedicada a identificar els neomasclismes i les violències invisibles a les xarxes socials i el seu impacte entre adolescents i joves. També aportarà eines per conscienciar la població adolescent i jove sobre les actituds, els comportaments i els continguts masclistes presents a les xarxes socials, per saber identificar-los i prevenir-los.

Tindrà lloc el proper dijous 26 de novembre, al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL – al Campus de Cappont- i està adreçada tant a professionals de l’àmbit de l’educació, la salut o els serveis socials, com a la gent jove i les seves famílies, amb l’objectiu d’abordar les actituds i els continguts masclistes presents en les relacions d’adolescents i joves a través de les tecnologies de la informació i la comunicació. 

La jornada s’inaugurarà a les 9h amb la benvinguda per part de les autoritats de les entitats organitzadores i començarà amb una conferència marc titulada Neomasclismes i violències invisibles a les xarxes socials: educar adolescents i joves amb la mirada de gènere, que anirà a càrrec de Gemma Altell, psicòloga i subdirectora de l’Àrea de Gènere, Addiccions i Família, de la Fundació Salut i Comunitat.

A continuació es duran a terme tres tallers simultanis amb l’objectiu d’aportar eines i estratègies per identificar les violències invisibles i els neomasclismes, afavorir les actituds d’autoprotecció en l’ús de les xarxes socials i, al mateix temps, promoure la creació de continguts de tipus afectivosexual des del bon tracte i la igualtat de gènere. Els tres tallers estaran conduïts per professionals de referència en aquest àmbit:

A) Eines per detectar els neomasclismes a les xarxes socials, a càrrec d’Eva Cruells, psicòloga i investigadora social, activista feminista i experta en dones i tecnologia

B) Eines per a l’educació afectivosexual a les xarxes socials, a càrrec de Marta Nieto, programadora de continguts de Drac Màgic.

C) Eines de seguretat i d’autoprotecció a les xarxes socials, a càrrec de Vicent Sus i d’Alexandra Rivero, agents del Cos de Mossos d’Esquadra.

Per altra banda, el IV Memorial Hortènsia Alonso, inclou també l’acte que tindrà lloc el mateix 25 de novembre a les 19h, i que sota el títol Ni una més! consistirà en un visionat de curtmetratges i una performance entorn de les violències de gènere. Aquest acte es durà a terme al Beat Cafè i Soul i està organitzat pel Grup Dones de Lleida, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida.

Descarregueu-vos el programa.

L'activitat compta amb el suport de: 

IM FSE