10 anys per la igualtat de gènere

10anyswebEl Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida (UdL) ha triat el Dia Internacional de les Dones per celebrar el seu desè aniversari. Primer centre d'aquestes característiques creat a les universitats catalanes sorgit per l'impuls del Seminari interdisciplinari d'estudis de la dona de la UdL (SIED) , compleix deu anys sensibilitzant i lluitant contra les desigualtats de gènere a través de la docència, la recerca, la divulgació i l'assessorament.

Avui el saló Víctor Siurana ha acollit l'acte institucional amb el rector amb què es va posar en marxa, Joan Viñas, la primera de les seues directores, Mª Ángeles Calero, i l'actual, Ana M. Romero. La cantautora lleidatana, Meritxell Gené, ha estat l'encarregada de cloure l'acte amb un recital de poemes musicats d'escriptores catalanes. Abans, s'ha presentat l'auca -amb textos de Sílvia Pons (professora de la UdL) i dibuixos de Laura Miyashiro (il·lustradora)-, que s'ha fet per commemorar l'aniversari.

10anyscdp aucaTots tres han agraït l'esforç i la implicació de les persones que van contribuir a posar en marxa el Centre i han destacat la seua trajectòria i les seues actuacions en matèria d'igualtat. Entre elles han citat l'elaboració del I Pla d'Igualtat, la Declaració institucional de tolerància zero cap a qualsevol forma de violència de gènere, el Reglament d'actuació en cas de violència de gènere de la UdL -un dels primers a les universitats espanyoles- i la posada en marxa d'un màster en agents d'igualtat, primer i, actualment, en estudis de gènere i gestió el polítiques d'igualtat.

"Tot i que haguem avançat en la igualtat entre dones i homes és trist que no s'hagi assolit del tot. Hem de continuar treballant tots i totes per la igualtat, a tot arreu", ha conclòs Joan Viñas.

 Font: Oficina de Premsa

 

 

Mireu el vídeo dels 10 anys del Centre!!