El Centre Dolors Piera participa en la Xornada Mulleres en Acción celebrada a Galícia

dones cangas webEl Centre Dolors Piera participa a les XVI Xornadas Mulleres en Accion que se celebren a Cangas do Morrazo (Galícia), en el  marc de la XXXIII Mostra Internacional de Teatre Còmic i Festiu de Cangas. La Mostra de Teatre programa teatre còmic des d'una perspectiva de gènere, tant pel que fa a la composició de les companyies, participades per dones, i pel contingut. La jornada, de caràcter tècnic, pretén impulsar les polítiques de gènere en el sector cultural, atès que la Llei 3/2007 d'Igualtat Efectiva entre Dones i Homes no s'està complint. 

 

La gestora de gènere del Centre Dolors Piera, Cristina Rodríguez, participa amb la intervenció titulada "Polítiques d'igualtat en les arts escèniques: per on comencem?" on exposarà l'experiència en el disseny, la implementació i l'avaluació de polítiques d'igualtat en l'àmbit de la Universitat de Lleida per tal de poder-ho traslladar a l'àmbit cultural, en general, i en el sector de les arts escèniques en particular.

Hi participen també la professora Iolanda Tortajada, del Departament d'Estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat Rovira i Virgili, amb una intervenció titulada "El gènere també s'actua", l'actriu i presidenta de l'Associació NORA per a la igualtat en les arts escèniques i la cultura, Berta Ojea, i l'actriu i directora de cinema Mabel Lozano que presenta el documental Chicas nuevas 24 horas dedicat a la denúncia de la tracta de dones i nenes amb fins d'explotació sexual.