Commemoració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència a la UdL

neurocientificasAmb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència (11 de febrer), el proper 12 de febrer, el Comitè de Dones en Neurociència de la "Sociedad Española de Neurociencia” (SENC) ha coordinat la celebració de la I Jornada de Neurocientífiques que es realitzarà de forma simultània en 25 institucions de l’Estat espanyol.

A Lleida, la jornada està organitzada per Ester Desfilis i Loreta Medina (de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i la Universitat de Lleida) i es durà a terme a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina a les 11 del matí; hi participaran algunes neurocientífiques procedents de diferents camps de la ciència (biologia, psicologia i medicina) i amb diferents trajectòries professionals que ens parlaran del seu treball.

 

 

El programa de la jornada serà el següent:

11:15h Presentació a càrrec de la Dra. Rosa Mª Soler Tatché, Degana de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida.

11:30h a 12:30h Simposi:

12:30h Taula rodona, participada per:

Aquest serà el tercer aniversari del naixement del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la ciència, un dia creat per les Nacions Unides l’any 2015 i celebrat per primer cop el 2016, mitjançant diverses accions de sensibilització i educació. La voluntat és trencar amb els estereotips i rols de gènere en el camp de la ciència, promovent l’activitat i participació de les nenes i les dones en educació, ocupació i presa de decisions en l’àmbit científic, sempre en condicions d’igualtat, per deixar així de banda les discriminacions que el gènere femení pateix en aquests cercles, i assolir el reconeixement que se’ls hi és lícit.