La UdL, per la paritat en els òrgans de govern i representació

El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha donat llum verda avui a la Normativa per a la presència equilibrada de dones i homes als òrgans de govern i de representació i altres organismes de presa de decisions de la UdL. S’entén per presència equilibrada o paritat en el marc d’un òrgan de govern, de representació o de presa de decisions, quan en el conjunt de la participació en el mateix, les persones de cada sexe no superin el 60%, ni sigui inferior al 40%.

El document aprovat, té com a finalitat donar compliment a una de les mesures del II Pla d'igualtat de la UdL i incorpora bona part dels acords del I Pla d'Igualtat que ja havien recollit algunes normatives de la institució, com ara la del règim electoral i la de formació de comissions i de tribunals de selecció de personal.

 

La normativa fixa el compromís de la UdL de garantir la paritat als diferents òrgans (Claustre, Consell de govern, Consell social, consells de departament i juntes de centre, centres de recerca, equips de govern, Consell de l'estudiantat etc.) i afecta tots els col·lectius (personal docent i investigador, personal d'administració i serveis i estudiantat).

No té però, caràcter sancionador, només informador i no exigeix el canvi immediat dels òrgans de govern actualment constituïts. "Es tracta que es tingui present i sigui d'aplicació en la mesura del possible quan es vagin fent els canvis dels òrgans de govern i representació", explica la directora del Centre Dolors Piera, Ana Romero.

Avui també s'ha aprovat l'actualització del Reglament d'actuació en cas de violència de gènere a la Universitat de Lleida -que data del 2013- per adaptar-lo a les lleis catalanes 11/2014 per garantir els drets dels col·lectius LGTBI i eradicar l’homofòbia, la bifofia i la transfòbia i 17/2015 d'igualtat efectiva entre homes i dones. Així, el reglament guia la resposta davant les violències de gènere, no només contra les dones, sinó també contra les persones LGBTI.

Text: Oficina de Premsa de la UdL