Identitats i Sexualitats Subversives, a la UdL d'estiu

En el marc de la Universitat d'estiu 2018, Colors de Ponent proposa la segona edició d'una formació en matèria de diversitat sexual i de gènere titulada Identitats i sexualitats subversives. Una aproximació multidisciplinària a la diversitat sexual i de gènere que tindrà lloc del 2 al 6 de juliol a Lleida. Hi participaran noms tan rellevants com Gerard Coll-Planas o Miquel Missé. 

L’objectiu d’aquest curs intensiu és incorporar al currículum d’estudiants i professionals una perspectiva oberta i realista sobre la diversitat sexual i de gènere i acostar-los a la realitat de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI). Es presentarà la diversitat de formes de viure i expressar el cos, la sexualitat, la identitat de gènere i l’expressió de gènere amb la finalitat de visibilitzar, naturalitzar, entendre i respectar realitats que han estat invisibilitzades per l’heterocentrisme i integrar-les en les nostres relacions socials i laborals.

 

Aquesta finalitat d’incorporar i entendre perspectives que evitin la discriminació s’abordarà de manera crítica a partir de temes molt actuals, com l’homonacionalisme, la infància amb fluïdesa de gènere o la necessitat de revisió de les polítiques trans, entre d’altres, i es farà d’una manera transversal, des dels àmbits de la sociologia, la psico¬logia, l’educació i la cultura. També s’analitzarà com interseccionen els diferents eixos de desigualtat.

El curs està adreçat a qualsevol persona que estigui interessada a reflexionar sobre el gènere i la sexualitat des d’una visió àmplia i diversa. Especialment adreçat als actuals i als futurs professionals de l’àmbit cultural, social, de l’educació i de la salut, així com a tothom que necessiti comprendre la realitat de les persones LGTBIQ per a un correcte desenvolupament de la seva tasca laboral.

Més informació: al programa