Per unes universitats lliures de violència masclista, lema del manifest del Consell Interuniversitari de Catalunya

La Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), adscrita a la secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, publica avui un manifest consensuat amb totes les universitats catalanes, públiques i privades, amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que se celebra el proper 25 de novembre.

Amb el lema “Per unes universitats lliures de violència masclista” el manifest del Consell Interuniversitari de Catalunya apel·la a la responsabilitat de les universitats en la lluita contra la no discriminació per raons de gènere. En aquest sentit, el manifest reclama que les universitats posin els recursos humans i materials necessaris per dur a terme campanyes de sensibilització i prevenció així com mesures de detecció i actuació davant les agressions que puguin patir les dones en l’àmbit universitari.

Així mateix, el manifest també demana, entre altres mesures, que s’incorpori la perspectiva de gènere de manera transversal en tots els programes de grau i postgrau.



Aquest manifest s’emmarca en el context d’altres campanyes com la impulsada per l’Institut Català de les Dones (ICD) amb el lema "Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor".

La Comissió Dones i Ciència del CIC, creada el 2005, té per missió impulsar i desenvolupar les polítiques d’igualtat de gènere en l'àmbit de l'educació superior i la recerca.

Llegiu el manifest.