"Reines". Lliçons d'època moderna

web ReinesAprofitant la coincidència de l’estrena de vàries pel·lícules, totes elles de reconeguda qualitat i de temàtica similar centrades en aproximacions biogràfiques a reines de l’època Moderna, el grup d'Estudis d’època moderna: història, literatura i art, integrat per professorat de la Facultat de Lletres especialistes en estudis d’època Moderna (segles XVI-XVIII), com el professor Antoni Passola o la professora M. José Vilalta, ens ofereix l’oportunitat d’aprofundir en aquesta temàtica d’indubtable interès en les V Lliçons d’època moderna ja que enllaça qüestions de gènere amb l’accés i exercici del poder polític, un àmbit tradicionalment masculí.

 El grup posa de manifest que vivim en una època on es constata que ja no és admissible seguir explicant el re-lat històric amagant o silenciant l’innegable protagonisme de les dones en tots els aspectes de la vida econònomica, social política i cultural de les societats històriques o actuals.

Les Lliçons d’Època Moderna que ara presenten afermen aquesta perpectiva innovadora de la recerca recent i suposen una afirmació clara i contundent d’aquesta reivindicació en el terreny de l’anàlisi científica, a través, en aquest cas, de biografies adaptades a la fic-ció cinematogràfica, assumpte, també, de notable rellevància i actualitat.

Les V Lliçons estan integrades per un cicle de conferències i sessions de cinema que compta amb la col·laboració de la sala Funàtic:

Conferències

Sessions de cinema

 Podeu descarregar-vos el cartell de les V Lliçons d'Època Moderna. Reines