Nova edició del MOOC sobre violència de gènere en la parella

La Universitat de Lleida (UdL) iniciarà el proper 16 de novembre la cinquena edició del curs online massiu en obert (MOOC per les seues sigles en anglès – Massive Online Open Course) Violència de gènere: una mirada multidisciplinària. L'exit del MOOC es va fer palès quan Telefónica Educación Digital va sol·licitar a la UdL una edició extraordinària degut a que va ser un dels cursos amb més èxit de MiríadaX. En total, han estat més de 6.000 persones les inscrites en la formació de que va començar la primera edició al març de 2019. 

El curs aborda la violència de gènere en l'àmbit de la parella de forma divulgativa, per a públic no especialista. L'objectiu principal és formar alumnat en matèria de gènere, "una tasca cada dia més necessària en qualsevol àmbit de coneixement per millorar la convivència en societat", segons destaquen des del Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promocions de les Dones Dolors Piera de la UdL. Per això, inclou diverses òptiques com la medicina, la comunicació, la psicologia o la pedagogia, incidint en com i per què segueix existint aquesta xacra social i proporcionant coneixements i eines per combatre-la. 

El ritme de desenvolupament del curs, estructurat en 5 mòduls, el marca l'alumnat i té una estimació de 25 hores de treball que s’han de completar en un màxim de 5 setmanes. El primer mòdul contextualitza el fenomen de la violència de gènere; el segon, està dedicat a l'àmbit de la parella; el tercer proposa una reflexió sobre el paper de la llengua i dels mitjans de comunicació; el quart tracta el paper dels centres educatius en l'eradicació de la violència de gènere; i el darrer, dona pautes per a la detecció en l'àmbit de la salut.

La formació està coordinada per la directora del Centre Dolors Piera, Ana Mª Romero, i la gestora en gènere especialista en comunicació, Cristina Rodríguez, que aportarà recolzament tècnic i acadèmic.Pel que fa a l'equip docent és multidisciplinari i expert en igualtat de gènere i no discriminació amb una trajectòria tant en docència i investigació com en intervenció social. En formen part Mª Ángeles Calero, catedràtica del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL; Leonor Cantera Espinosa, professora titular del Departament de Psicologia Social de la UAB; Ianire Estébanez Castaño,psicòloga feminista; la professora titular del Àrea de Comunicació Audiovisual de la UBU, Mº Isabel Menéndez Menéndez; Mª Teresa Quintillà Zanuy, catedràtica de secundària de l'INS Guindàvols de Lleida i la doctora en medicina interna i endocrinologia Carme Valls-Llobet.

Formalitzeu la vostra matrícula a la pàgina del curs a MIríadax.