Violència obstètrica, una vulneració dels drets sexuals i reproductius

VIJF 2021Està obert el termini d'inscripció a les VI Jornades Feministes que es dedicaran a la violència obstètrica, que restarà obert fins al divendres 9 d'abril de 2021 a les 14.30 hores i que es pot formalitzar a través del formulari.

L'objectiu és aproximar la comunitat universitària de la UdL i a la ciutadania, en general, a la violència obstètrica, entesa com una vulneració dels drets sexuals i reproductius, i abordar les atencions al part i el seu impacte en la salut de les dones.

La jornada és en línia i síncrona, i es divideix en dues sessions. La primera sessió tindrà lloc el dimarts 13 d’abril, de 16.15h a 18.15h. La segona, el dimarts 20 d’abril, de 16.15h a 18.15h. Es retransmetrà en directe, per al públic en general: Enllaç sessió dia 13 i Enllaç sessió dia 20

Consulteu el programa

Comptarem amb professionals que coneixen aquesta problemàtica en profunditat i des de diferents vessants professionals. A la primera sessió, comptarem amb Serena Brigidi, doctora en antropologia mèdica, docent i cofundadora de MATER Observatori de les maternitats i paternitats contemporànies i Sílvia Aldavert, llicenciada en Ciències Polítiques i Coordinadora de l’Observatori de Drets Sexuals i Reproductius de Catalunya. A la segona sessió, hi participaran Iliana París García, psicòloga perinatal i coordinadora del Aula Virtual de l’Institut Europeu de Salut Mental Perinatal; Esther Vivas, periodista i escriptora, autora del llibre “Mama desobedient” i Francisca Fernández Guillén, advocada i cofundadora d’El parto es nuestro.