Dones que van canviar el món, també de la UdL

NOTICIA PCITAL DONES CIÈNCIAL'exposició, realitzada pel Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida amb l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya, visibilitza, dins del programa Ciencia y Tecnología en Femenino, referents femenins en l'àmbit de la ciència i la tecnologia des d'Hipàtia d'Alexandria fins a les tecnòlogues de la UdL Luisa F. Cabeza, Teresa Capell, Olga Martin, Rosa Maria Poch, Magda Valls i Immaculada Viñas.

El vestíbul de la planta principal de l'edifici Polivalent del Campus de Cappont acollirà l'exposició "Dones que van canviar el món" del 7 a l'11 de febrer de 2022. Ha estat programada pel Centre Dolors Piera i realitzada pel Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya, en el marc dels projectes Inno4Agro i “Ciencia y Tecnología en femenino”, i té com a objectiu fomentar les vocacions de les disciplines STEM (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) entre les noies i les joves.

 

“Dones que van canviar el món” és una mostra de 23 panels protagonitzats per dones referents en ciència i tecnologia, tant pioneres com actuals. Aquesta exposició inclou una part en la qual es destaquen a dones professionals de l’àmbit d’influència dels parcs que actualment estan desenvolupant una important tasca en l’àmbit de la ciència i la tecnologia a tot l’estat. En el cas de Lleida, l’exposició compta amb la presència de 12 científiques vinculades amb la ciutat com Núria Carretero, Ares Mingot, Marta Orive, Teresa Rodrigo, Conxita Solans, Elena Vela Roca, entre d'altres.

Amb aquesta iniciativa, es posa en relleu la importància de visibilitzar els estudis i disciplines STEM entre el públic femení per aconseguir augmentar la seva presència en l’àmbit de les tecnologies.