Actes de commemoració del 8 de març a la UdL

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 2023Acte institucional del 8 de març a la ciutat de Lleida

Les institucions de la ciutat, la delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià i la Universitat de Lleida, han organitzat l'acte institucional de comemmoració del 8 de març, a les 12 a la plaça de Blas Infante. En cas de pluja, l'acte se celebrarà a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont de la UdL.

L'acte estarà participat per professionals se sectors diversos, com el comerç, la restauració, el cos de bopmbers i bomberes, de l'enginyeria, de la recerca, del sector primari, etc. 

Les professores i investigadores de la UdL Teresa Torres González, de la Facultat d'Educació Psicologia i Treball Social, i Teresa Alsinet Bernadó, de l'Escola Politècnica Superior, participaran amb dues intervencions, respectivament, sobre la importància de la recerca amb perspectiva de gènere i la necessitat de fomentar i retenir el talent femení en les enginyeries. 

#EPSersTechGirls

Ben segur sou conscients que la presència de noies i dones en l'àmbit tecnològic és escassa i des de moltes institucions, i en particular des de l'EPS, fa anys que fem accions per intentar revertir aquesta tendència. La tecnologia no es pot permetre prescindir del talent femení! Un dels aspectes que dificulten que les noies es plantegin el seu futur en aquest camp, és precisament la manca de referents femenins.

Per aquest motiu, en el marc de la celebració del pròxim 8 de març, us proposem fer una acció que ajudi a donar visibilitat a les noies i les dones que estudiem i treballem i a l'EPS. Tindrà lloc el dimecres dia 8 de març a les 10:30h s'aturaran les classes de l'EPS. Totes les noies i dones de l'Escola (alumnes, PAS i PDI) ens trobarem a la zona que hi ha entre l'edifici de l'EPS i el Polivalent a les 10.50h i farem una fotografia que penjarem a les nostres xarxes socials i a la nostra web, amb el hashtag #EPSersTechGirls

Més informació: Escola Politècnica Superior

Pioneres Universitàries. Martina Castells i les primeres metgesses

L´Associació Estudiantil de Ciències de la Salut de Lleida (AECS) commemora el dia 8 de març amb una xerrada divulgativa sobre les primeres dones que van aconseguir accedir a la universitat a Espanya. Serà el mateix 8 de març a la Facultat de Medicina a les 10.30 del matí. Inscripcions, al següent enllaç: https://forms.gle/uajgnBxqdJDLuBod8

Sexualitat, vulves i feminisme

L´Associació Estudiantil de Ciències de la Salut de Lleida (AECS) commemora el dia 8 de març amb una xerrada divulgativa sobre sexualitat i feminisme el 9 de març a les 17.30 h. Inscripcions al formulari: https://forms.gle/uJ5HnZWBoAD9tNMc7 

Presentació dels resultats de la recerca Violència de gènere a la Casamance (Senegal)

Presentació dels resultats de la recerca Violència de gènere a la Casamance (Senegal), a càrrec d'Armònia Pérez (tècnica de recerca de la Xarxa de Consum Solidari), Jordi Tomàs (antropòleg, professor de la Universitat de Barcelona i la UdL) i Albert Roca (antropòleg, professor de la UdL).

9 de març a les 18.00 hores, a la sala de Juntes 2n pis (Rectorat). Es pot veure en directe per Internet.

Jornada commemorativa del 8 de març

La jornada commemorativa del 8 de març organitzada pel Centre Dolors Piera porta per títol 15 anys de la Llei d'igualtat. Balanç, reptes i oportunitats. Tindrà lloc el dia 15 de març a les 10.00 hores a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del campus de Cappont de la UdL (Biblioteca). La jornada té per objectiu aportar una mirada retrospectiva sobre què ha suposat el desplegament d'aquesta llei, quins reptes queden encara per assolir i quines oportunitats s'obren per a la consecució de la igualtat entre dones i homes.

Estarà participada per expertes de primera línia de l'àmbit jurídic i sindical, com la Dra. María Amparo Ballester Pastor, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València i actualment directora de coordinacio jurídica de la vicepresidenta segona del Govern i la Sra. Mentxu Gutiérrez Jiménez, Secretària de Dones i Polítiques LGTBI+ de CCOO Catalunya.

Manifestos del 8 de març 

Més informació: Premsa UdL