Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Creences de l’alumnat de la UdL sobre la violència de gènere

25ngenereUdL La violència de gènere és un problema que està present en tots els àmbits de la societat, inclosa la universitat. Així ho demostren diverses investigacions internacionals i nacionals, que a més aposten per la implantació de mesures de prevenció, d'atenció i d'eradicació en el context universitari.

El Centre Dolors Piera de la UdL amb el finançament de l’Instituto de la Mujer i el Fons Social Europeu, ha portat a terme la investigació "Sondeig a l'alumnat de la UdL sobre percepció de la violència de gènere en l'entorn universitari". Aquesta és una actuació que s'emmarca dins del I Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre homes i dones de la Universitat de Lleida (2008-2011).

La població objecte d’estudi ha estat l'estudiantat de primer curs de grau ( 2011-2012) per saber amb quines creences sobre la violència de gènere arriba a la UdL, i el de tercer com a element de comparació i referència per a estudis posteriors d'evolució de creences.

Els resultats obtinguts confirmen la tolerància per part de l'alumnat de situacions de violència que no són físiques i la falta de conscienciació sobre la violència de gènere, per tant, justifiquen el disseny de les mesures proposades de sensibilització i prevenció per implementar en l'entorn de la UdL.

Podeu consultar l’Estudi sobre la percepció de la violència de gènere en l’entorn universitari en el número 1 de la Col·lecció Estudis del Centre Dolors Piera i descarregar-lo en pdf

 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto