Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Visions del món africà. Economia, treball i apoderament de les dones en l'Agenda Post-2015

visions retallEl cicle de conferències "Visions del món africà" enguany es dedicaran a l'economia, el treball i l'apoderament de les dones en l'Agenda Post-2015. Tindrà lloc els dies 11, 18 i 25 d'abril i 2 de maig de 2016 de 15.30h a 19.30h a la sala de videoconferències de l'edifici de la Biblioteca del Campus de Cappont. Està reconegut amb 1 ECTS de Matèria transversal. 

Hi participaran la Clara Bastardes (ICRW), Armonia Pérez (Creu Roja Espanyola), Berta Mendiguren (GEA/Anesvad) i Soledad Vieitez (Universitat de Granada). Consulteu el programa

Antecendents

Als anys 80 i 90, l’afropessimisme va capturar gairebé tota opinió sobre l’Àfrica.

Avui, però, tot i que la pobresa i el dolor hi continuen presents, l’Àfrica subsahariana és una de les zones geopolítiques amb més potencial de creixement en els propers anys i que més elàstica ha semblat davant la crisi: així ho reconeix la UE, que està apostant per concentrar-hi els seus esforços de cooperació.

Amb tot, l’augment dels indicadors d’activitat econòmica en els darrers 15 anys no ha anat acompanyada d’una millora proporcional del benestar de les poblacions, donat que sovint la desigualtat i la pobresa extrema s’han mantingut. I reconeixent que no ha deixat de sonar l’alerta sobre l’espoli dels recursos naturals, l’especulació dels preus del aliments o la infravaloració internacional del capital humà africà, l'arribada d'inversions, acompanyades per nous models de cooperació (en molts casos, etiquetable, al menys en principi, com “cooperació sud-sud”) no pot ser ignorada des de cap sector.

 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto