Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Activitats

En aquest apartat trobareu les diverses activitats que organitzem en l’àmbit de la sensibilització, tant en l'àmbit de les polítiques d'igualtat, com en la prevenció i detecció de la violència de gènere o la promoció de la rescerca i la docència, entre d'altres. 

1a Convocatòria de reconeixement TFG/TFM sobre diversitat familiar, afectivo sexual i identitat de gènere

diversitat tfgAmb motiu del 17 de maig, Dia contra l'homofòbia, Ortzadar GLBT i Freejaus Ikasle Elkartea llancen la primera convocatòria de reconeixement a treballs de fi de Grau i Màster sobre la diversitat familiar afectiva sexual i identitat de gènere.

Les persones que vulguin concursar hauran d'enviar el seu TFG/TFM a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. abans del dia 17 de juny. El reconeixement consistirà en la posada en marxa de la proposta d'intervenció amb un valor de fins a 700 euros.

Aquesta convocatòria té un triple objectiu: 1. crear un fons de treballs sobre temàtica LGTB que serveixi per a futur alumnat i investigadors/es, 2. reconèixer públicament a l'alumnat la seva contribució social, i 3. fomentar la transferència de coneixement duent a la pràctica el o els treballs seleccionats per un jurat compost de forma paritària per persones expertes.

Descarregar les bases

La violència masclista: tractament dels mitjans de comunicació i prevenció en l'entorn universitari

l_01_adpc El Centre Dolors Piera presentarà l'estudi “Creences de l'alumnat de la UdL sobre la Violència de gènere” en una jornada organitzada per l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i que se celebrarà el dia 15 d'abril a les 18.00h al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, Barcelona). També es presentaran els resultats de l'anàlisi: "Impacte de les Recomanacions sobre el tractament de la Violència Masclistaals Mitjans de Comunicació 2012" (7ª edició), elaborat des del'Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Hi intervindran: Yolanda Bardina, investigadora i treballadora social (Centre Dolors Piera), Mavi Carrasco, investigadora i periodista (ADPC), Marta Corcoy, investigadora i periodista (ADPC), Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils (Ajuntament de Barcelona). Presentarà l'acte Carolina Barber, presidenta de l’ADPC. Podeu veure el programa en aquest enllaç.

Llegeix més: La violència masclista: tractament dels mitjans...

Aprovat un reglament d'actuació contra la violència de gènere a la UdL

ilustracio El Reglament d’actuació en cas de violència de Gènere a la UdL, aprovat pel Consell de Govern de la Universitat de Lleida (Acord núm. 57/2013 del Consell de Govern de 28 de febrer de 2013), ha estat dissenyat pel Centre Dolors Piera per donar compliment a al Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Homes i Dones a la Universitat de Lleida (2008-2011) i a la Declaració institucional de la Universitat de Lleida de tolerància zero envers la violència i l'assetjament per raó de gènere, aprovada al 2010.

El Reglament guia la resposta de la Universitat de Lleida en casos d'assetjament i altres manifestacions de la violència de gènere en l’àmbit laboral i acadèmic des d'una perspectiva global, en incloure sensibilització, formació, prevenció, detecció i atenció dels casos en tots els col·lectius universitaris: personal docent i no docent i estudiantat.

Llegeix més: Aprovat un reglament d'actuació contra la...

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto