Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

11 de febrer, Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència

Amb l'objectiu de donar suport a les dones científiques i promoure l'accés de les dones i nenes a l'educació i la investigació en els àmbits de la ciència, l'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir a finals de 2015 proclamar el dia 11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

A dia d'avui, la presència de dones en determinades carreres científiques, com física o enginyeria, continua sent molt inferior a la dels homes i probablement sigui degut a què només un 7% de noies de 15 anys a Espanya es plantegi dedicar-se a professions tècniques en un futur. D'altra banda, malgrat que el nombre de dones en llocs científics s'ha incrementat, la proporció de catedràtiques i professores d'investigació no arriba al 25%.

La poca visibilitat de les científiques i l'existència d'estereotips produeixen un biaix involuntari en les avaluacions en contra de les dones que dificulta la carrera de les investigadores, mentre que l'absència de rols científics femenins en els mitjans de comunicació influeix en la falta d'interès de les adolescents per la ciència.

Cada cop hi ha més organitzacions i iniciatives que es sumen a la promoció de l'accés de les dones als estudis científics, que dins del marc de l'11 de febrer encapçalen l'organització d'activitats i esdeveiments encaminats a la commemoració d'aquests dia i l'assoliment de la igualtat entre homes i dones en l'àmbit de la ciència. 

Si vols més informació o conèixer algunes d'aquestes iniciatives, pots consultar el web 11 de febrero o llegir més sobre aquest dia internacional al següent blog.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto