Ir al contenido

Página principal de la UdL

Noticias

Juny número 161

Belén Martínez - Herrero. La doctora Martínez - Herrero és pediatra especialitzada en lactància materana. Belén va estudiar Medicina, a finals dels anys 70, a la Universitat de Zaragoza i posteriorment es va formar com a pediatra en l'Hospital Universitari Marqués de Valdecilla, on va començar a endinsar-se, però molt superficialment, en el món de la lactància i l'alletament. D'aquesta etapa com a resident de pediatria, va concloure que la lactància materna era el millor aliment pels lactants i que amés, afavoria el vicle matern. 

Després de 5 anys exercint com a pediatra, la doctora Martínez - Herrero va ser mare, i va tindre la seva primera experiència com a mare lactant i va ser llavors, quan va prendre més consciència de la importància d'aquest període tant en la vida de la mare com del lactant, i sobretot, va ser conscient de l'escàs coneixement que tenia ella com a pediatra sobre aquest tema, i tots els pediatres del seu entorn, incloent-hi el seu marit. Sentia que tothom la volia ajudar, però no comptaven amb els coneixements necessaris per fer-ho de forma idònia.

Passada aquesta experiència en primera persona, es va adonar que tant ella, com la majoria de professionals de pediatria que coneixia, només es fixaven en algunes variables molt concretes per determinar si la lactància materna anava bé o malament, i aquestes deixaven de banda moltes variables que afectaven a la mare i el seu benestar, i que gariebé sempre passaven per alt i no els hi donaven cap importància.

Tot i que, segons assegura, els primers mesos li van resultar molt difícils, va poder arribar a gaudir d'una lactància perllongada i amés, les dificultats la van ajudar a prendre consciència de la desinformació que hi havia entre els professionals de padiatria en aquest àmbit. Va ser llavors quan va decidir formar-se millor. 

Belén, 20 anys després de iniciar la seva formació com a especialista en lactància materna, va decidir acreditar-se com a IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant i s'ha traduït al català com a Consultora Internacional de Lactància). Un o una IBCLC és una persona professional de la salut que ha demostrat els seus coneixements i aptituts en relació a la lactància materna, per a la qual cosa cal comptar amb una sèrie de requisits previs i aprovar un examen que cal renovar cada 5 anys.

Des d'aleshores, la doctora Belén Martínez - Herrero ha estat tota un referent en matèria de lactància i alletament matern, participant en diferents ponències i conferències, aconsellant i animant a la gent que cursa la residència en pediatria a informar-se sobre aquesta àrea de la salut materna i ajudant-los i ajudant-les a adquirir i posar en pràctica aquests coneixements. En definitiva, s'ha convertit en una promotora de la salut materna en qüestió d'alletament.

Font: https://www.lactapp.es/blog/al-profundizar-en-la-lactancia-se-abrio-ante-mi-un-mundo-apasionante/

 Activitats del Centre Dolors Piera

II EXPOSICIÓ BIBLIOGRÀFICA: FEMINISME SENSE EXCUSES

El Centre d’Estudis i Documentació de les Dones (CEDD), el fons bibliogràfic especialitzat en gènere i feminisme que gestiona el Centre Dolors Piera, juntament amb la Biblioteca de Cappont organitzen la II Exposició Bibliogràfica “Feminisme sense excuses” per commemorar del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que es podrà visitar del 6 de març al 12 de juny a les plantes primera i segona de la Biblioteca de Cappont.

 • Dia: del 6 de març al 12 de juny de 2018
 • Lloc: Primera i segona plantes de la Biblioteca de Cappont

Jornades, congressos, cursos i seminaris

 

CALENDARI CURSOS ATENA GENDER CONSULTING ON-LINE

Des d'Atena Gender Consulting ofereixen cursos virtuals que realitzaran en el seu campus virtual duran aquest any. Les pre-inscripcions de tots els cursos ja estan obertes, si voleu més informació o demanar la fitxa per la vostra pre-inscripció només cal que escriviu a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Els cursos es realitzen de forma totalment virtual en la nostra plataforma d’aprenentatge virtual MOODLE.

 • 4 juny: L’esport local i la igualtat de gènere (15 hores. 6 setmanes)
 • Professora: Dra. Mònica Gelambí Torrell
 • Preu: 125,00 euros
 • 10 setembre: Construcció d’indicadors de gènere (30 hores. 10 setmanes)
 • Professora: Dra. Mònica Gelambí Torrell
 • Preu: 185,00 euros
 • 15 octubre: La igualtat de gènere dins de l’empresa. (20 hores. 8 setmanes)
 • Professora: Dra. Mònica Gelambí Torrell
 • Preu: 140,00 euros.
 • 12 novembre: informes d’avaluació de l’impacte de gènere (15 hores. 8 setmanes)
 • Professora: Dra. Mònica Gelambí Torrell
 • Preu: 125,00 euros 

Premis, beques i ajuts

 

Altres activitats

CRIDA A CONTRIBUCIONS DEL SEMINARI V HISPOME: CIUTATS SOTA LES BOMBES. MEMÒRIA I DRETS HUMANS: DONES EN LA REREGUARDA

El Seminari Internacional V HISPOME, CIUTATS SOTA LES BOMAS. MEMÒRIA I DRETS HUMANS: DONES EN LA REREGUARDA, co-dirigit per les professores de la Universitat d'Alacant, Isabel Marcillas i Piquer (Dpt. de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant) i Maribel Corbí Sáez (Dpt. de Filologies Integrades, àrea de Filologia Francesa, integrant de l'IUIEG). 

Les propostes de communicació (máx. 500 paraules) han d’enviar-se a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o maribel.corbí@ua.es juntament amb un text bio-bibliogràfic abans del 30 de juny de 2018. Les exposicions hauran de tindre una durada màxima de vint minuts.

 • Dies: 28 i 29 de setembre de 2018
 • Data límit presentació: 30 de juny de 2018
 • Lloc: Universitat d'Alacant

Els llibres del Centre d'Estudis i Documentació de les Dones

Teniu disponible al CEDD, en format paper, el llibre: La Lactancia materna, Josefa Aguayo Maldonado, ed. Editorial Universidad de Sevilla, Secretariado de publicaciones.

 

logoCEDD sied_interdisciplinari

Carrer Jaume II, 69
Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera
Biblioteca de la Universitat de Lleida-Campus de Cappont Sala 1.1

Avui reflexionem 

Notícies

 

Segueix-nos!

Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones

Campus de Cappont (edifici polivalent)

Carrer de Jaume II, 71 (despatx 0.20)

25001 Lleida
facebook  twitter  youtube  instagram

Abril número 120

Fa falta acció política individual i col·lectiva, nacional i internacional, per denunciar, desmuntar i deslegitimar la presa criminal del poder polític a Colòmbia.

CLAUDIA LÓPEZ (Colombia, 1970) Va estudiar Finances i Relacions Internacionals a Bogotà i a la Universitat de Colúmbia als Estats Units. Ha estat consultora del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) i treballa per la pau des de l'Observatori del Conflicte Armat que pertany a l'ONG Corporació Nou Arc de Sant Martí. Ha dedicat la seva vida personal i professional a treballar per la pau en el seu país.
Considera que el seu èxit més important és haver contribuït a revelar la “parapolítica”, és a dir, els vincles i pactes que van construir paramilitars, narcotraficants i polítics per prendre o mantenir-se en el poder i utilitzar-lo en el seu propi benefici. 

Leer más: Abril número 120

Polítiques en xarxa

La construcció de politiques en xarxa possibilita tenir resultats molt satisfactoris, ja que permet compartir experiències i unir les sinergies dels equips interdisciplinaris que conformen les unitats d'igualtat de les universitats. L'objectiu últim és l'elaboració de manera conjunta d'estratègies i accions de gènere per tal d'aconseguir la incorporació de la perspectiva de gènere i la igualtat d'oportunitats entre homes i dones dins de la universitat.

Políticas en red

La construcción de políticas en red posibilita tener resultados muy satisfactorios, ya que permite compartir experiencias y unir las sinergias de los equipos interdisciplinarios que conforman las unidades de igualdad de las universidades. El objetivo último es la elaboración de manera conjunta de estrategias y acciones de género para conseguir la incorporación de la perspectiva de género y la igualdad de oportunidades entre hombres y mujeres dentro de la universidad.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto