Butlletí de setembre, número 184

martina castells

 

Activitats del Centre Dolors Piera

COMMEMORACIÓ DE DATES ASSENYALADES

 dIA pOBLES ORIGINARIS  CIUTADANIA DONES
 DIA CONTRA EXPLOTACIO SEXUAL  avortament

 Activitats a Lleida

PORTA LA TEVA CADIRA. ESPORT I SALUT MENTAL

ESPECIALISTA UNIVERSITARI EN ESTUDIS CULTURALS I PEDAGÒGICS LGBTIQ+ (Universitat de Lleida)

Jornades, congressos i seminaris

XIV CONGRESO DE LA AEELH. MUJER Y GÉNERO EN LA LITERATURA HISPANOAMERICANA

PRESEMINARI LLATINOAMERICÀ DE GEOGRAFIA, GÈNERE I SEXUALITATS

Beques, premis i ajuts 

PREMI MILA DE PERIODISME

El Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida té com a objectiu distingir els treballs i els/les professionals del món del Periodisme que fomentin les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits.

El Premi el convoquen anualment l’Ajuntament de Lleida, a través de la Unitat Tècnica de Polítiques d’Igualtat, i el Col·legi de Periodistes de Catalunya - Demarcació de Lleida, per animar els/les periodistes dels mitjans de comunicació de Lleida a prendre consciència sobre la feina que es realitza en defensa de la igualtat de gènere. El jurat valorarà la qualitat professional dels treballs i l’originalitat dels temes abordats, així com el seu tractament crític i la seva capacitat analítica.

Convocatòria i bases reguladores

PREMIS DE L’OBSERVATORI CATALÀ DE LA JUSTÍCIA EN VIOLÈNCIA MASCLISTA

Creats amb l’objectiu de premiar treballs d’investigació, iniciatives i pràctiques orientades a l’erradicació de les violències masclistes en l’àmbit de la justícia, i el reconeixement a una llarga trajectòria professional pionera en aquest camp.

S’han establert cinc premis, repartits en tres categories, per premiar treballs i iniciatives realitzats, desenvolupats i/o finalitzats durant l’any 2020:

Més informació: web Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista

Bases reguladores i convocatòria

Termini per presentar la sol·licitud estarà obert del 2 de setembre a l’1 d’octubre (fins les 14 hores).

Altres activitats

FESTIVAL DE CINE REALIZADO POR MUJERES (CHICLANA, CADIS)

SEGON CICLE DE CONVERSES DEL LAB BONNEMAISON

Dones polítiques: itineraris i experiències. Maria del Mar Serna Calvo, ex-Consellera de Treball de la Generalitat de Catalunya, Manuela Carmena, ex Alcaldessa de Madrid, Mercè Conesa Pagés, ex-Presidenta de la Diputació de Barcelona i ex-Alcaldessa de Sant Cugat, i Marta Selva Masoliver, ex-Presidenta de l'Institut Català de les Dones, conversaran sobre les seves experiències vitals com a polítiques i activistes. El diàleg serà conduit per la periodista Milagros Pérez Oliva.

Gènere, transformació digital i intel·ligència artificial. Reptes i oportunitats. La periodista Esther Paniagua conversarà amb la Nerea Luis, doctora en Ciències de la Computació, enginyera d'Intel·ligència Artificial, docent i experta en tecnologia, talent i gènere, sobre transformació digital i intel·ligència artificial amb perspectiva de gènere.

Els llibres del Centre d'Estudis i Documentació de les Dones

Barker, Meg-John, Rosalind Gill, and Laura Harvey. Mediated Intimacy : Sex Advice in Media Culture / Meg-John Barker, Rosalind Gill, Laura Harvey. Cambridge, UK ;: Polity Press, 2018. Print.

Aquest llibre es toba al CEDD (16 MED)

 

 

 logoCEDDsied_interdisciplinari

Carrer Jaume II, 69
Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera
Biblioteca de la Universitat de Lleida-Campus de Cappont Sala 1.1

Llibres, revistes, informes i articles digitals

PRIMERES JORNADES CATALANES DE LA DONA. MAIG DE 1976. TESTIMONIS EN PRIMERA PERSONA

L’Arxiu Històric de la Ciutat recull i posa a l’abast de la ciutadania els testimonis de diverses dones participants a les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, que van tenir lloc del 27 al 30 de maig de 1976 al paranimf de la Universitat de Barcelona. Aquestes jornades van suposar el ressorgiment del moviment feminista a Catalunya, el de la segona onada.

Amb el bagatge del pensament feminista, l’experiència de la lluita en la clandestinitat durant el règim franquista i la voluntat de millorar les condicions de vida després d’anys de dictadura, gairebé 4.000 dones, arribades de ciutats i pobles de Catalunya, es troben al Paranimf de la Universitat de Barcelona per celebrar les Jornades Catalanes de la Dona.

Vint dones que van participar tant en la preparació com en el desenvolupament de les Jornades expliquen la seva experiència i donen compte dels debats vitalment importants que s’hi produïren. I alhora, després d’aquells quatre dies de maig, també van participar en una gran diversitat de projectes feministes que es van posar en marxa arreu.

Més informació: pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona

Segueix-nos!

Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera 

Campus de Cappont (edifici polivalent)

Carrer de Jaume II, 71 (despatx 0.20)

25001 Lleida
facebook  twitter  youtube  instagram