Febrer núm. 74

El feminisme és una llanterna, la seva llum és la justícia que il·lumina les habitacions enfosquides per la intolerància, els prejudicis i els abusos.

(Nuria Varela llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid, escriptora i autora de gran nombre de reportatges, gran experiència en conflictes bèl·lics, sobretot des del punt de vista de l'activisme feminista.)

 

 

ACTIVITATS DEL CENTRE DOLORS PIERA
D’IGUALTAT D’OPORTUNITATS I PROMOCIÓ DE LES DONES
DE LA UNIVERSITAT DE LLEIDA


Activitats a Lleida

CONFERÈNCIA: GESTIÓ I MOTIVACIÓ D'EQUIPS

CONFERÈNCIA: "QUÈ ÉS UNA NÒMINA I PRINCIPALS COMPONENTS"

Congressos,  jornades i conferències

JORNADES: I JORNADES SOBRE IGUALTAT EN LES ORGANITZACIONS "LA IGUALTAT EN LES EMPRESES"

JORNADES: VIII JORNADES DE DONES I DRETS. I GRUP ANTÍGONA. "DONES, EMPRESA I ECONOMIA: I SI LES DONES COMPTÉSSIM ?

 

Cursos

CURS: HISTÒRIA DE LA TEORIA FEMINISTA

CURS: "INTERVENCIÓ AMB HOMES EN PERSPECTIVA DE GÈNERE"

CURSOS: NOUS CURSOS AL CASAL DE LA DONA (La salut al rebost, postura corporal i vitalitat, arteràpia-pintura sobre seda)

Beques i convocatòries

CONVOCATÒRIA: 10è PREMI DE RELATS CURTS "DEU ANYS DE CANVIS EN EL MÓN DE LES DONES"

CONVOCATÒRIA: SETENA EDICIÓ PREMI A LA MILLOR IMATGE COMMEMORATIVA DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

CONVOCATÒRIA: IV EDICIÓ DE CURTMETRATGES PER LA IGUALTAT

Altres activitats

INSTAL·LACIÓ D'ART: "HELOÏSE PERFUNDET OMNIA LUCRE" D'ELENA DEL RIVERO

INAGURACIÓ: HOMENATGE A LA COMPANYA DOLORS  PIERA I LLOBERA- INAGURACIÓ D'UN CARRER AL SEU HONOR I PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE LA SEVA BIOGRAFIA "L'EDUCACIÓ ÉS EL PRIMER PAS PER A LA REVOLUCIÓ"

EXPOSICIÓ: MS UNDERSTOOD: WOMEN'S LIBERATION IN 1970'S BRITAIN

EXPOSICIÓ: STRIKING WOMEN: VOICES OF SOUTH ASIAN WORKERS FROM GRUNWICK AND GATE GOURMET

Nosaltres les dones

Celia Amorós Puente

Celia Amorós (València, 1944) és una filòsofa valenciana. El 1970 milità a Germania Socialista amb Josep Vicent Marquès.
Filòsofa i teòrica del feminisme, és una de les pensadores més destacades en l'actualitat. Abandera l'anomenat feminisme de la igualtat i ha centrat una part important de la seua investigació en la construcció de les relacions entre Il·lustració i feminisme.
El seu llibre Cap a una crítica de la raó patriarcal constitueix un nou enfocament des de la perspectiva de gènere (estudis de gènere) de la filosofia, posa de manifest els biaixos del androcentrisme i reivindica una revisió crítica per part de les dones de la mateixa. El 1987 va crear a la Universitat Complutense de Madrid el Seminari Permanent "Feminisme i Il·lustració".
Va dirigir fins al 1993 l'Institut d'Investigacions Feministes. És catedràtica i membre del Departament de Filosofia i Filosofia Moral i Política de la UNED. Actualment, està investigant el tema dels processos d'Il·lustració i les seues implicacions per al feminisme i les dones a 'Islam.

El dia 25 de març, Celia Amorós impartirà una conferència titulada "Rasgos patriarcales de los discursos filosóficos" a la Universitat de Lleida.