La UdL participa en l'elaboració del II Programa de dones del món rural i marítim 2016-2020

IIplarural2El passat 25 de maig a Barcelona es va realitzar una jornada de treball per a l'elaboració del II Programa de dones del món rural i marítim 2016-2020. La directora del Centre Dolors Piera, Ana M. Romero, que hi va participar en representació de la Universitat de Lleida, va formar part del grup de treball dedicat a la transversalitat de les polítiques d'igualtat en aquest sector. 

Dels resultats del primer programa es desprèn que la presència de les dones en òrgans de decisió és molt baixa. En són un exemple els Consells Rectors de les Cooperatives Agràries de Catalunya amb una presència de dones del 4,63% l’any 2015.



IIplarural1La Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va reivindicar “una política activa clara de gènere que tingui un impacte real. L’elaboració d’aquest segon programa ha de servir per endegar accions que facin possible una evolució positiva de la dona dins del sector, i aprofitar el seu potencial i el seu talent”.

Com a novetat en l’elaboració d’aquest segon programa, a banda d’escoltar els grups de treball que van participat a la jornada, també es tindran en compte les opinions que arribin sobre el tema de les dones en el món rural i marítim per mitjà del portal participa.gencat.cat (accediu al formulari per participar).

En la presentació de la jornada, que va concloure el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, també hi van intervenir la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Teresa M. Pitarch, i la directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Mireia Mata.