La festa no és excusa per a comportaments masclistes

festaLa festa no és excusa, Fem la festa en pau i La festa és per gaudir-la són el lemes de la nova campanya de sensibilització contra comportaments i agressions masclistes engegada pel Centre Dolors Piera d'igualtat d'oportunitats i promoció de les dones de la Universitat de Lleida (UdL) en època d'orles acadèmiques.

Aquesta iniciativa (cartelleria i xarxes socials) s'està duent a terme a tots els campus de la UdL en col·laboració amb els diferents Consells de l'estudiantat. Es tracta d'una acció més del Centre Dolors Piera per evitar actituds sexistes en celebracions i ambients lúdics universitaris, en el marc d'una campanya més àmplia que va començar l'any passat amb la incorporació d'un Punt lila a la Festa Major de l'estudiantat.



Els punts lila, es van tornar a activar el passat 25 d'abril, en la darrera Festa major dels alumnes de la UdL, gràcies a la col·laboració d'experts de NitsQlleida i del Centre Dolors Piera que van formar estudiants que poguessin gestionar possibles comportaments i agressions masclistes. A més, i a petició del propi alumnat, la Festa Intercampus del Campus de Cappont i l'Agrònom de Ferro van comptar enguany per primer cop un punt lila.

La campanya respon a la necessitat de continuar sensibilitzant els universitaris que ni en situacions disteses ni de gresca s'han de tenir ni permetre actituds LGTBIfòbiques o masclistes, expliquen des del Centre Dolors Piera que recorda que la Universitat de Lleida disposa d'un Reglament d'actuació davant supòsits de violència de gènere, per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere, i de la corresponent Guia d'aplicació d'aquest reglament.

Text: Oficina de Premsa UdL