S'obre la inscripció a la desena edició del Per què no puc fer-ho?

La jornada Per què no puc fer-ho? de presentació dels estudis universitaris sense estereotips de gènere arriba enguany a la desena edició. Al llarg d'aquests anys, s'han presentat els estudis de la Universitat de Lleida als nois i noies de 4t d'ESO dels centres de la demarcació de Lleida amb l'objectiu d'oferir models professionals de referència que revertís l'elecció dels estudis tradicionalment atribuits a les dones i als homes.

Per això, s'han anant presentant estudis com infermeria, biomedicina, educació social, filologia, etc. als nois i enginyeria mecànica, enginyeria informàtica, activitat física i l'esport, entre d'altres a les noies. Durant aquesta dècada hi han participat més de 2.000 alumnes d'arreu del territori de Lleida, provinents de més d'una cinquantena de centres educatius diferents.

Enguany, es presentaran els estudis del Doble Grau en Veterinària i Ciència i Producció Animal als nois, on la presència de noies supera el triple de la dels nois, i el Grau de Forestals a les noies on elles suposen la cinquena part de la representació masculina. Les activitats previstes inclouen una presentació dels estudis esmentats, les sortides professionals, visites guiades per les instal·lacions dels centres i tallers pràctics. A més, l’estudiantat tindrà l’oportunitat de conèixer de primera mà dones i homes que ocupen llocs rellevants en el món acadèmic i professional, models de referència alternatius als que habitualment es visualitzen per promoure la paritat de sexes en els respectius àmbits professionals.

La inscripció a l'activitat està oberta fins al 19 de juny a través del formulari d'inscripció que s'ha d'enviar a la següent adreça de correu: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

Tot i que encara no és possible concretar la data, tindrà lloc el 28 d’octubre o el 8 de novembre de 2019. Abans del tancament del curs, es confirmarà en quina de les dues dates es durà a terme.