Premis Fundació Reial Acadèmia de Ciències al Jove Talent Científic Femení

La Fundació Reial Acadèmia de Ciències d'Espanya (FRACE) i Mastercard han subscrit un acord de col·laboració per a la promoció del talent femení en l'àmbit de les ciències i la tecnologia. Aquesta aliança s'inicia amb la creació dels Premis Fundació Reial Acadèmia de Ciències al Jove Talent Científic Femení.

Aquest reconeixement a la tasca de les joves científiques espanyoles s'estructura en quatre categories: matemàtiques, física i química, biologia i geologia i aplicacions de la ciència a la tecnologia. els premis tindran una dotació econòmica de 2.500 euros per categoria.

 

Les guanyadores es donaran a conèixer durant el Mastercard Innovation Forum 2019 que se celebrarà a Madrid el proper 30 d'octubre i l'agenda inclou una sessió específica per atorgar aquest reconeixement a quatre joves.

Aquesta iniciativa de la Frace i Mastercard forma part d'un pla estratègic més ampli que s'han dissenyat amb l'objectiu d'impulsar el reconeixement i difusió de les disciplines científiques i tecnològiques, amb especial focus en l'adopció de les mateixes per part de les noves generacions de dones. El premi s'ha creat a través d'una iniciativa de Mastercard amb la qual pretén ajudar a les joves científiques espanyoles en el llançament i consolidació de les seves carreres, en l'àmbit de les ciències i la tecnologia, davant la escassa presència femenina en aquestes disciplines.

Segons dades de l'Informe Científiques en Xifres 2017 (estudi bianual de La Unitat de Dones i Ciència del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats), tot i que més del 50% de l'estudiantat universitari és femení, hi ha una escassa presència de les mateixes en àrees científiques com la física i les enginyeries. Només un 28% de l'alumnat universitari que estudia carreres STEM a Espanya són dones. Només un 16,3% de joves adolescents de 15 anys preveu dedicar-se a aquestes àrees. D'aquest percentatge, el 4,2% correspon a noies i el 12,1% restant a nois".

Tant la FRACE com Mastercard consideren "imprescindible" donar suport al desenvolupament del jove talent científic femení del nostre país, i s'han compromès a seguir col·laborant per ampliar aquesta iniciativa amb nous projectes orientats a aconseguir aquest objectiu. 

Font: FRACE