Escoltes el que sents? Música per la igualtat

banner musicaLa campanya digital a través de les xarxes socials Escoltes el que sents? és una acció de sensibilització que promociona música lliure de masclisme dins del perfil del Centre Dolors Piera a la plataforma de música Spotify. 

La campanya es materialitza amb la creació de quatre llistes a Spotify de música per la igualtat que porten per títol ReivindicativesEmpoderades, Amor del bo i Música de Colors. Agrupen cançons que tracten l'amor propi, l'amor lliure, la diversitat sexual i el feminisme. 

Dins de la llista de cançons revindicatives trobem cançons com "Cant de Lluita" de Roba Estesa, "Ni una menos", de Rebeca Lane, "Mi cuerpo es mío"de Krudas Cubensi o La "Cumbia Feminazi" de Rnee Goust o la reconeguda "Malo" de Bebe. 

Algunes de les cançons que canten a l'amor, un amor saludable i lliure, són "Antipatriarca" d'Ana Tijoux, "El amor no duele" de Denise Rosenthal, "La Preferida" de Las Taradas, "Jodida pero contenta" de Buika o "Je veux" de Zaz. 

En el repertori que conforma la llista de cançons empoderadores trobem "Les criades" de Roba Estesa, "I tu, sols Tu" d'El Diluvi, "Reina del Caos" de Rebeca Lane, "Ella" de Bebe, "Born this Way" de Lady Gaga, o la mítica "I Will Survive" de Gloria Gaynor.  

Al voltant de dates assenyalades entre els mesos de març i juny, com el Dia Mundial de la Felicitat, el 20 de març, el Dia Internacional de la Poesia, el 21 de març, el Dia per la Visibilitat Trans, el 31 de març, el Dia Mundial de les botigues de discos o Record Store Day, 22 d'abril, el Dia de la Visibilitat lèsbica, el 26 d’abril, el Dia Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, el 17 de maig, o el Dia Europeu de la Música i Dia Internacional per a l'Educació No Sexista, 21 de juny, les xarxes s'ompliran de la música i les imatges que il·lutren les preguntes Escoltes el que sents? o Escoltes el que balles?

Aquesta iniciativa és una activitat finançada amb càrrec als crèdits rebuts del Ministeri d'Igualtat (Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere) dissenyades dins dels programes presentats a la dotació econòmica del Pacte d'Estat contra la Violència de gènere a les universitats.