La SexTruck, la caravana sobre sexualitats, afectivitats i feminismes a la Festa Major de la UdL

banner sextruckEn el marc de la Festa Major de l'Estudiantat que se celebrarà dijous 28 d’abril, al campus de Cappont, el Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones, Dolors Piera ha programat la Sextruck, la caravana pedagògica on les sexualitats, les afectivitats i els feminismes van sobre rodes. 

Durant el matí, d'11 a 15 hores, a la terrassa de la cafeteria del Campus, hi haurà l'espai "Entra a la Sextruck!" (en cas de pluja es farà davant l'entrada principal de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social).

La SexTruck és una caravana molt especial es plantarà al campus de Campus per obrir les seves portes a tota la comunitat universitària i oferir un espai on qüestionar, experimentar, intercanviar opinions i descobrir tot allò relacionat amb les sexualitats, les afectivitats i els feminismes. Tot això, amb la possibilitat d’acompanyament professional. 

 

Cartell_Festa_Major_Sextruck.jpgDins de la caravana hi ha diferents espais: un racó amb materials anatòmics dels òrgans reproductius i de plaer per descobrir el propi cos; un espai d’anticoncepció; un espai entorn la menstruació; un racó de concepció, embaràs i naixement; informació sobre les ITS; una biblioteca-llibreria amb una tria acurada de títols relacionats amb les sexualitats, les afectivitats i els feminismes i un espai de projecció audiovisual amb recursos de qualitat.

Al migdia, davant la caravana SexTrucktindrà lloc el monòleg sobre sexualitat en clau d'humor i feminista que porta per títol "La sextruck ha llegado a su comunidack". El monòleg narra les experiències personals de la Mattilde que l'han fet arribar a la conclusió que estem poc informades sobre sexualitats, afectivitats i feminismes. Per això, deicideix voltar pel món amb la seva caravana, la Sextruck, i així difondre, sense tabús ni prejudicis, el seu missatge. La Mattilde és una dona d'origen francès, ciutadana del món que s'acosta als 40 anys i gaudeix d'un cos no normatiu amb molt d'orgull. Amb la seva caravana, arriba a les places dels pobles, com un àngel eròtic caigut del cel, per compartir amb humor i amb tothom les singulars experiències sexuals i afectives de la seva vida. 

A més, al llarg de la nit, de 10 a 3 de la matinada, hi haurà la carpa del Punt Lila, el punt d'informació i atenció. Com en anteriors festes universitàries, oferirà informació i materials de sensibilització sobre violències sexuals, masclistes i LGBTIfòbiques i serà el punt d’atenció en casos d’agressions.