Declaració de la Comissió Dones i Ciència en suport a les universitàries afganeses

manifest CIC dones afganes

La Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya, on es troben representades totes les universitats catalanes, vol fer pública una declaració de suport a les universitàries afganeses que acaben de comprovar que des del govern talibà s'ha ordenat que se'ls prohibeixi l'entrada a tots els centres d'educació superior del país.

 

En aquest sentit, la Comissió manifesta:

"Un cop més, les dones són castigades en el règim atroç que assola Afganistan, on són trepitjats els drets de les persones, i en concret de les dones, pel sol fet de ser dones. Tristament, hem conegut la decisió governamental d’expulsar les dones de les universitats, i per aquest motiu la Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya, on es troben representades totes les universitats catalanes, vol fer pública una declaració de suport a les dones universitàries afganeses:

1. Condemnem la decisió del règim talibà d’expulsar de manera immediata les dones de les universitats.
2. Exigim la reversibilitat de la mesura, perquè no condemni les dones a una vida privada de coneixement i llibertats.
3. Manifestem la solidaritat amb les dones del món que pateixen violències, i ratifiquem la declaració pública de la Comissió del passat 28 de setembre, de suport a les dones iranianes arran de l’assassinat de la jove Mahsa (Zhina) Amini.
4. Un cop més, obrim les portes del sistema català de coneixement a les persones a les quals es trepitja els drets i les llibertats."

A 22 de desembre de 2022.