Ir al contenido

Página principal de la UdL

22 de febrer, Dia Europeu per la Igualtat Salarial

El primer Dia Europeu per la Igualtat Salarial entre Dones i Homes es va celebrar el 2011. “El mateix sou per la mateixa feina” és un dels principis fundacionals de la UE, que ja figura en el Tractat de Roma de 1957. La Comissió Europea s’ha compromès a acabar amb aquestes diferències, el setembre de 2010, va publicar una estratègia general per a la igualtat de sexes (vegeu IP/10/1149 i MEMO/10/430).

Els avanços per reduir les diferències han estat lents. Segons les xifres de 2008, les diferències van del 5% a Itàlia al 30% a Estònia, i això reflecteix la complexitat de les desigualtats existents al mercat laboral.

Per la Comissió Europea les activitats de sensibilització són essencials per explicar a l'empresariat, al món del treball i als organismes  interlocutors perquè encara hi ha diferències salarials entre homes i dones i com es poden reduir. La Comissió va posar l'any  passat a disposició pública una  calculadora de diferències de retribució entre homes i dones que permet visualitzar aquestes diferències.

Una enquesta Eurobaròmetre sobre igualtat de sexes publicada l’any  2010  assenyalava que el 62% de la ciutadania europea creu que la desigualtat segueix existint a molts sectors de la societat. El 82% de les persones enquestades deia que cal abordar urgentment la diferència i el 61% que les decisions a escala de la UE tenen una influència important per al foment de la igualtat.

Escrit per Redacció La Independent dijous, 16 de febrer de 2012

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto