Ir al contenido

Página principal de la UdL

12è Cicle de Cinema i Drets Humans

cicleEl Cicle de Cinema i Drets Humans torna el mes de novembre a Lleida, en la 12a edició, per oferir-nos reflexions i aprenentatges transformadors a través del cinema. Sis documentals i sis conferències ens ajudaran a entendre les causes de diverses problemàtiques que generen desigualtats i injustícies al nostre món. 

En aquesta edició, participarà com a ponent Alma Prelić, educadora, terapeuta i activista vinculada al grup feminista " Actoras del Cambio" de Guatemala, el dia 10 de novembre a les 19.00, a la sala de juntes del 2n pis (Rectorat), per comentar la pel·lícula "Yo soy voz de la memoria y cuerpo de la libertad".

El documental mostra l'experiència del II Festival per la memòria impulsat pel col·lectiu feminista Actoras del cambio a Guatemala, amb dones maies, mestisses i d'altres països, supervivents de violacions sexuals en guerra o en temps de "pau", com una forma de reparació i justícia per a les dones. "Fer memòria sobre els crims sexuals és fer que existeixin. És nombrar la història des de les veus de les dones en un acte de reafirmació de la dignitat humana. La nostra memòria corporal col·lectiva com a dones pot convertir-se en una història de rebel·lia i desobediència, d'aliances i complicitats, i procurar-nos l'energia per eradicar la violació sexual de les nostres vides i construir col·lectivament condicions de pau, justícia, dignitat, alegria i llibertat per a totes nosaltres i la humanitat en el seu conjunt."

Altres de les temàtiques de què es parlarà en aquest 12è Cicle de Cinema i DDHH són: el dret a l'accés als medicaments, drets econòmics, el dret a emigrar o el dret a l'accés a la terra. Tots aquests temes es treballaran a través del cinema i de xerrades de la mà de persones expertes. 

El Cicle està reconegut amb 2ECTS de Matèria Transversal per la UdL. Més informació i matrícula: Serveis Culturals (Edifici Polivalent), Campus de Cappont, c/ Jaume II, 71, telèfon 973703390 i c/e Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. 

Programa complet del Cicle de Cinema i Drets Humans. 

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto