Ir al contenido

Página principal de la UdL

INEFC i Infermeria, a la sisena jornada del 'Per què no puc fer-ho?'

foto pqnpf 2015 web La jornada per presentar els estudis de la Universitat de Lleida (UdL) sense estereotips de gènere, el Per què no puc fer-ho?, arriba enguany a la sisena edició, fixant-se en els graus d'Infermeria, amb majoria d'alumnes dones, i de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC Lleida), on hi ha més nois matriculats. 

Aquesta jornada té lloc anualment a la UdL des de l'any 2010, organitzada pel Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones. Enguany, hi participaran 440 alumnes, 221 noies i 219 nois dels següents instituts: Josep Lladonosa, Manuel de Monsuar, Gili i Gaya i Guindàvols de Lleida, l'Olivera de la Granadella i l'ins d'Alcarràs.

L'objectiu del Per què no puc fer-ho? és esperonar l'alumnat femení i masculí en l'elecció de titulacions en què un dels dos sexes està menys representat. En aquest curs 2015-2016, l'INEFC Lleida compta amb 517 alumnes matriculats, dels quals 411 són homes i 106, dones. En canvi, al grau d'Infermeria de la UdL, dels 375 estudiants matriculats, 294 són noies i 81, nois.

 

En aquest sentit, en l'elecció d'estudis s'observa que les carreres típicament femenines són les orientades a professions de tipus assistencial o l'ensenyament, mentre que les més masculinitzades estan orientades més a aspectes instrumentals (estudis d'electrònica, informàtica, educació física...). La jornada Per què no puc fer-ho? permet trencar amb la influència dels estereotips de gènere de cara a l'elecció de les carreres universitàries. 

Les activitats previstes a la jornada inclouen una presentació dels estudis, així com les seves sortides professionals, visites guiades i tallers pràctics. Durant la jornada, l’estudiantat assistent té l’oportunitat de conèixer de primera mà dones i homes que ocupen llocs rellevants en el món acadèmic i professional. Un dels objectius és que noies i nois puguin tenir models de referència alternatius als que habitualment es visualitzen i, en última instància, permeti promoure la paritat de sexes en els respectius àmbits professionals.

La jornada Per què no puc fer-ho? contribueix al paper que la universitat, més enllà de ser transmissora de coneixements, realitza en la promoció de valors com la igualtat d’oportunitats i l’equitat de gènere, tal com es recull en la declaració inicial dels Estatuts de la Universitat de Lleida, aprovats pel Claustre en la sessió de 7 d’abril i 10 de juliol de 2003.

Consulteu la descripció de l'activitat

Consulteu el tríptic de l'activitat

Programa INEFC (Torn 1)

Programa INEFC (Torn 2)

Programa Infermeria (Torn 1)

Programa Infermeria (Torn 2)

Organitza: Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL

Amb el suport de

Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya-Lleida

Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia

Servei d’Informació i Atenció Universitària

Amb la col·laboració de:                        

la caixa   icd h3

 

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto