Ir al contenido

Página principal de la UdL

La violència de gènere, en el XIV curs d'assessors jurídics d'universitats

La prevenció, detecció i intervenció davant la violència de gènere i les polítiques d'igualtat a les universitats, són dos de les ponències del XIV Curs de règim jurídic d'universitats que dijous 25 i divendres 26 es van celebrar a l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL). Prop d'una vuitantena d'integrants d'assessories jurídiques de diferents universitats de l'Estat participen en aquest fòrum bianual que se celebra des de l'any 1991.

Organitzat per l'Associació per a l'estudi de dret universitari (AEDUN) i el Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL, el curs se centra en dos nuclis fonamentals.

D'una banda, la repercussió de la legislació europea en l'àmbit universitari des de la perspectiva de la contractació pública i la protecció de dades i de l'altra, l'anàlisi crítica dels deu anys de vigència de la Llei d'Igualtat. De fet, la UdL va ser una de les primeres de l'Estat en aprovar un Pla d'Igualtat, al 2008 i, l'any passat, es va aprovar el segon.

Al curs també es van abordar les conseqüències per a l'àmbit universitari de l'entrada en vigor de les lleis 39/2015 de Procediment administratiu i 40/2015 Règim jurídic del sector públic, i altres temes com ara la precarietat en la contractació, les responsabilitats en matèria de prevenció de riscos i salut laborals, i els abusos en autories i treballs científics, com ara el plagi.

Entre els ponents hi trobem, experts en privacitat i transformació digital, en contractació administrativa, en dret administratiu, mercantil, laboral, en polítiques d'igualtat universitària, així com magistrats.

Font: Oficina de prensa

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto