Ir al contenido

Página principal de la UdL

L'abordatge de les agressions sexuals tema central al VIIè Memorial Hortènsia Alonso

Un any més, en motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia INternacional contra la Violència envers les Dones, realitzem el VIIè Memorial Hortènsia Alonso, coorganitzat amb la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, la Creu Roja i el Grup de Dones Lleida. Tindrà lloc el dia 29 de novembre a l'Aditori del Campus de Cappont i es podrà seguir en directe pel canal de la UdL. 

Enguany, el Memorial es proposa fer visibles totes les manifestacions de les violències sexuals i els factors que n’expliquen les causes, així com els aspectes socials, històrics i psicològics d’aquest tipus de violència masclista.

Comptarà amb una conferència inaugural a càrrec de Montse Pineda, coordinadora d’Incidència Política de l’Associació Creación Positiva, que tractarà sobre Les violències sexuals des de les perspectives feministes i claus per al seu abordatge. A continuació, hi haurà tres ponències temàtiques que se centraran en els àmbits de la salut, de la intervenció amb homes agressors i en l’àmbit judicial, amb l’objectiu de conèixer les dificultats i els reptes per millorar la intervenció en la violència sexual:

 

  • L’abordatge de las violències sexuals en l’àmbit de la salut, a càrrec de Paloma Andrés, ginecòloga especialista en salut sexual i reproductiva.
  • Intervenció amb homes agressors: masculinitats i violències sexuals, a càrrec d’Álvaro Ponce, psicòleg de l’entitat Conexus
  • Desafiaments en l’abordatge jurídic de les violències sexuals, a càrrec de Patsilí Toledo, jurista del grup de recerca Antígona-UAB

Al final de les ponències s’obrirà un temps de debat que permeti recollir les idees claus que han anat sorgint i incidir en els aspectes que hagin resultat més interessants. La jornada la conduirà la periodista Mònica Mombiela. Paral·lelament, durant tot el matí, al vestíbul de l’edifici, a iniciativa del Grup de Dones de Lleida, es confeccionarà un mural amb el lema “Agressions verbals = agressions sexuals”.

El VIIè Memorial Hortènsia Alonso vol posar de manifest la importància de treballar en xarxa, de manera estratègica i coordinada, des de totes les institucions implicades, per tal d’avançar en la configuració d’un model comú, amb pautes i objectius compartits, per a l’abordatge integral les violències sexuals. La jornada es retransmetrà en directe a través del canal d’streaming de la UdL.

MIREU ELS VÍDEOS DEL VII MEMORIAL HORTÈNSIA ALONSO

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto