Ir al contenido

Página principal de la UdL

La Universidad de Los Lagos (Xile) convida el Centre Dolors Piera

La Dirección de Igualdad de Género de la Universidad de Los Lagos ha convidat l'equip del Centre Dolors Piera per compartir la trajectòria que la UdL té en matèria de polítiques de gènere i d'igualtat d'oportunitats en un seminari titulat. 

Les universitats xilenes tot just estan començant aquest camí per una demanda de l'estudiantat davant de les manifestacions de violències de gènere i LGBTIfòbiques que s'havien produït en algunes universitats. Les movilitzacions estudiantils van promoure que el govern decretés l'obligatorietat de disposar de reglaments d'actuació en aquestes situacions. 

 

 

 

La invitació es va formalitzar el mes de juliol amb la professora Rosario Garcia-Huidobro, al capdavant de la Dirección de Género, i del 13 al 23 de novembre, les tècniques del Centre han visitat les diferents seus que té la ULagos al llarg del territori xilè. El programa ha comptat amb xerrades sobre polítiques de gènere i sobre llenguatge inclusiu adreçades a tota la comunitat universitària, tot i que la participació ha estat majoritàriament personal acadèmic i personal d'administració i serveis, atès que l'estudiantat està en vaga des de l'inici de les movilitzacions al país. 

La primera participació ha tingut lloc a la seu de la Universitat de Los Lagos a Santiago de Xile i ha continuat amb un seminari adreçat al consell de govern de la Univeristat, a Osorno, en què ha participat el Rector, Oscar Garrido, el personal al capdavant dels vicerectorats, les direccions de centre i les coordinacions de les titulacions que s'hi imparteixen. En total, més d'una trentena de persones de l'equip de govern i de càrrecs acadèmics.  

El cicle de sessions ha continuat a la seu de la Universitat a Puerto Montt, a la qual hi han assistit una cinquantena de persones, i ha finalitzat a Isla Grande de Chiloé a la seu que la ULagos té a la ciutat de Castro, on la sala es va quedar petita. 

Més informació: 

http://www.ulagos.cl/2019/11/equipo-directivo-ulagos-se-forma-en-igualdad-de-genero

http://www.ulagos.cl/2019/11/investigadoras-de-espana-y-chile-promueven-el-uso-de-un-lenguaje-inclusivo-y-no-sexista

http://www.ulagos.cl/2019/11/investigadoras-de-universidad-de-lleida-exponen-en-castro-sobre-lenguaje-inclusivo 

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto