Ir al contenido

Página principal de la UdL

Els drets laborals i la violència masclista al Cicle de Cinema i Drets Humans

ccddhhEl Cicle de Cinema i Drets Humans torna el mes de novembre a Lleida, en l'11a edició, per oferir-nos reflexions i aprenentatges transformadors a través del cinema. Set documentals i set conferències ens ajudaran a entendre les causes de diverses problemàtiques que generen desigualtats i injustícies al nostre món. 

En aquesta edició, la directora del Centre Dolors Piera, Ana M. Romero, professora titular de Dret del Treball i la Seguretat Social de la UdL, participarà com a ponent el dia 11 de novembre a les 19.00, a la sala de juntes del 2n pis (Rectorat), per comentar la pel·lícula Treballadores: històries de lluita arreu del món per la igualtat de gènere en el treball de la Fundació Pau i Solidaritat-CCOO. 

 

El documental posa de manifest que, malgrat la diversitat existent en la situació de les dones treballadores al món, globalment persisteixen moltes similituds per les causes estructurals que generen les desigualtats de gènere.  L’audiovisual, conformat per 5 càpsules, ofereix un recorregut vivencial, geogràfic, social i sindical a través de les condicions laborals i de vida de les treballadores en sectors poductius i països diferents per tal de sensibilitzar la ciutadania al voltant de les desigualtats de gènere en el món del treball.

D'una altra banda, el dia 27 de novembre a les 19.00h, a la sala de juntes del 2n pis (Rectorat), s'ha programat el documental La maleta de Marta que narra simultàniament dues històries reals: la del sofriment i lluita de la Marta, una dona andalusa maltractada, i la d'alguns homes que han estat agressors i segueixen un programa de rehabilitació a Salzburg, ciutat natal del director. Està rodada entre Espanya i Àustria, els dos països en què viu el director, com a exemple clar i evident de la universalitat del problema. 

Altres de les temàtiques de què es parlarà en aquest 11è Cicle de Cinema i DDHH són: el dret a l'accés als medicaments, drets econòmics, el dret a emigrar o el dret a l'accés a la terra. Tots aquests temes es treballaran a través del cinema i de xerrades de la mà de persones expertes. 

El Cicle està reconegut amb 2ECTS de Matèria Transversal per la UdL. Més informació i matrícula: Serveis Culturals (Edifici Polivalent), Campus de Cappont, c/ Jaume II, 71, telèfon 973703390 i c/e Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. 

Programa complet del Cicle de Cinema i Drets Humans. 

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto