Ir al contenido

Página principal de la UdL

Incentivar que les dones estudiïn enginyeria i els homes ciència i tecnologia d'aliments

banner per que no puc ferhoDes del Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones s'organitza el proper divendres 7 de novembre la jornada Per què no puc fer-ho?, que pretén trencar els estereotips de gènere quan els i les adolescents han de triar titulació universitària.

En total, hi participaran 180 noies i 169 nois, alumnes de 4t d'ESO de 5 centres: Alcarràs i Maristes, Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, Canigó d’Almacelles i Guindàvols de Lleida. Enguany,  la cinquena edició de la jornada compta amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior (EPS), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària i La Fundació La Caixa. 

Les dades dels cursos acadèmics 2009-2010 fins al 2012-2013 mostren com l'EPS està masculinitzada en els estudis d'Enginyeria Industrial, Mecànica i Informàtica, a diferència del que passa en Enginyeria de l'Edificació; i com els estudis de Ciència i Tecnologia d'Aliments compta amb més dones que homes entre el seu alumnat:

ciencia tecnologia enginyeriesDurant la jornada, l'estudiantat se secundària que hi participa tindrà l'oportunitat de conèixer de primera mà professionals que ocupen llocs rellevants en el món acadèmic i laboral de Lleida. Les activitats, que tindran lloc paral·lelament a l'EPS i a l'ETSEA, inclouen una presentació dels estudis i les seues sortides professionals, visites a les instal·lacions dels centres, a més de tallers com ara, el d'esferificacions o coneix el teu cos, per als nois; o el d'smartphones i tractament de les emocions amb Emotiv, per a les noies.

Descarregueu-vos el tríptic informatiu de l'activitat

Consulteu el tríptic informatiu de l'activitat

Consulteu els programes detallats de l'activitat: 

Programa noies grup 1 (EPS)

Programa nois grup 1 (ETSEA)

Programa noies grup 2 (EPS)

Programa nois grup 2 (ETSEA)

Més informació

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto