Ir al contenido

Página principal de la UdL

El Centre Dolors Piera al X Fòrum de les Violències de Gènere

yolandaEl Centre Dolors Piera participarà en una taula rodona organitzada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya en el marc del X Fòrum contra les violències de gènere que tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de novembre a Barcelona.

La investigadora Yolanda Bardina Martín, presidenta de Lika i una de les autores de l'estudi "Percepció de la violència de gènere en l'entorn universitari. El cas de l'alumnat de la Universitat de Lleida" coordinat des del Centre Dolors Pier,a hi participarà, en representació del servei de la UdL, amb una intervenció titulada "Creences de l'alumnat de la UdL sobre la violència de gènere" el dia 14 de novembre a les 17h de la tarda a l'Espai Francesca Bonnemison.

La violència de gènere és un fenomen social que es dóna en totes les esferes de la societat, fins i tot a la universitat. Són diverses les investigacions internacionals i nacionals que adverteixen de l'existència de violència de gènere en entorns universitaris. La investigació que presentem es basa en un sondeig realitzat a l'alumnat de la Universitat de Lleida (UdL) amb una mostra de 1.679 persones (el 30% del seu alumnat de grau) durant el curs 2011/12. I té per objectiu general conèixer la percepció de l'alumnat sobre la violència de gènere. Els resultats obtinguts confirmen la tolerància per part de l'alumnat de situacions de violència que no són físiques i la falta de conscienciació sobre la violència de gènere, per tant, justifiquen el disseny de les mesures propostes de sensibilització i prevenció per implementar en el entorn de la UdL.

Aquest estudi està publicat al número 1 de la Col·lecció Estudis.

 

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto