Ir al contenido

Página principal de la UdL

Premi al Centre Dolors Piera per la lluita contra la violència de gènere

distincio 25NEl Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida (UdL) ha estat guardonat avui amb un dels premis de la Delegació del Govern a Catalunya en motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Es tracta d'una distinció que reconeix persones i organitzacions compromeses en l'eradicació de la violència de gènere en les seues diferents manifestacions. En total s'han lliurat 5 premis a dos entitats, una personalitat de l'àmbit jurídic, un departament de la Generalitat i la UdL, com a única universitat.

La directora d'aquest centre de la UdL, Ana Romero, i l'anterior responsable del mateix i catedràtica de la UdL Maria Ángeles Calero han assistit a l'acte d'entrega, celebrat a l'Auditori del Centre Nacional de Condicions de Treball de Barcelona i presidit per la delegada del Govern central a Catalunya, Mª Llanos de Luna Tobarra. Qui ha estat premiat ha rebut una escultura de forja realitzada en tallers ocupacionals per a la reinserció social.

 

 "És molt important per a nosaltres, no només perquè suposa visibilitzar a entitats i institucions sinó també per reconèixer el treball i les trajectòries d'organitzacions i persones particulars que treballen en l'àmbit de la igualtat entre dones i homes", ha afirmat la directora del Centre Dolors Piera. Aquesta distinció va ser concedida pòstumament l'any passat a l'Hortènsia Alonso en aquest mateix acte, el nom de la qual dóna títol a les jornades anuals que des de fa dos anys organitzem a la UdL per a la commemoració del 25 de novembre: Memorial Hortensia Alonso.

A més, en el marc de les actuacions per a la commemoració del 25 de novembre, el Centre Dolors Piera acaba de publicar el número 10 de la Col·lecció Genuïnes: Fes un clic, a la xarxa sense risc. Guia per a connectar-te a la xarxa de forma segura i que no t'enredin!. A partir de la guia també s'han dissenyat tallers de prevenció i sensibilització de la violència a les xarxes socials adreçats a alumnat i professorat de secundària, així com a estudiantat universitari. Les primeres sessions s'impartiran a l'IES d'Alcarràs el proper mes de desembre

Fotografia: Delegació del Govern a Catalunya

Vídeo de l'acte de lliurament de distincions de la commemoració del 25 de novembre.

 

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto