Ir al contenido

Página principal de la UdL

Aprofundiment sobre la violència de gènere a La universitat d’Estiu de la UdL

Fragment del cartell de la Universitat d'Estiu de LleidaEl Centre Dolors Piera (CDP) organitza el curs Violència de Gènere: Una Visió Multidisciplinària en l’oferta d’enguany de La Universitat d’Estiu de la UdL
La directora del CDP, Anna Mª Romero, i la gestora en gènere, Cristina Rodríguez, són les coordinadores del curs. La violència de gènere és la temàtica escollida i s’ abordarà de manera multidisciplinària des de diferents àrees i àmbits per tal d’obtenir una radiografia més completa. El curs s’impartirà del 20 al 22 de juliol a la Seu d’Urgell i s’adreça al públic en general així com a professionals i estudiantat de l’àmbit jurídic i social.

 La conferència inaugural Balanç dels 10 anys de la Llei de violència de gènere i reptes per a la igualtat anirà a càrrec del metge forense i professor de la universitat de Granada, Miguel Lorente i estarà oberta al públic general. Lorente fou nombrat delegat del Govern per la violència de gènere adscrit al Ministeri d’Igualtat en la segona legislatura del govern socialista de Zapatero l’any 2008 fins al 2011. De les seves publicacions en matèria de violència de gènere en destaca el llibre Mi marido me pega lo normal. Agresión a la mujer: realidades y mitos, adreçat al públic general.

El segon dia, la sociòloga i gestora pública, Marina Subirats, realitzarà la conferència El gènere de la violència i les seves arrels. Subirats fou directora del Instituto de la Mujer de l’any 1993 al 1996 i ha tingut una llarga trajectòria política en l’àmbit català. Com a sociòloga s’ha especialitzat en l’educació i la sociologia de les dones.

Violència de Gènere: Una Visió Multidisciplinària comptarà amb un total de nou activitats desenvolupades per set ponents pertanyents al camp legal, la comunicació, l’educació, l’atenció sanitària i el terreny laboral. El conjunt de les sessions pretenen oferir una visió de la situació i alhora analitzar l’efectivitat de les mesures proposades per la Llei Orgànica 1/2004 de mesures de protecció integral contra la violència de gènere al llarg d’aquests 10 anys de vigència. Aquesta Llei va suposar una fita i un punt d’inflexió en la lluita contra la violència envers les dones, ja que va visibilitzar el problema i va reunir en una sola norma diverses mesures que es portaven a terme fins aleshores. Una de les qüestions més valorades és que la Llei va promoure que la violència envers les dones passés de considerar-se una qüestió privada i d’àmbit familiar a una qüestió d’àmbit públic.

El CDP ha organitzat diversos cursos en les darreres edicions de la Universitat d’Estiu de la UdL com ara Causes Ocultes del Fracàs Escolar i Eines per Superar-lo des de la Coeducació, anys 2011, 2012 i 2014; Per què i Com Incorporar els Homes en la Igualtat de Gènere?, 2010; o Bruixes, Madrastres i Heroïnes: Literatura Infantil i Coeducació, 2009.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto