Ir al contenido

Página principal de la UdL

Dona, ciència i tecnologia al Mercat de la tecnologia de la UdL

exposicioEl Mercat de la Tecnologia de la Universitat de Lleida és l'exposició  més gran de treballs tecnològics d’alumnat de secundària. Es tracta de treballs i projectes de Tecnologia i Ciència aplicada realitzats i presentats per alumnat d’ESO i Batxillerat de diversos centres educatius de la demarcació de Lleida que ofereix a l’alumnat la possibilitat de mostrar les seves creacions tecnològiques, sense cap afany competitiu, als seus companys i companyes i a tothom que vulgui veure-ho.

Aquest any el Mercat de Tecnologia, que se celebrarà el dia 15 de maig durant el matí, tindrà la DONA i LA TECNOLOGIA com a tema transversal i fil conductor. S'hi ha programat l'exposició Mujer Ciencia y Tecnologia del Govern de les Illes Canaries i dos tallers per visibilitzar les dones a la ciència. 

L'exposició Mujer, Ciencia y Tecnología, en la qual s’hi mostraran les contribucions de les dones a la tecnologia, es podrà veure a l’entrada de l’Edifici Polivalent del Campus de Cappont, el dia 15 de maig i, posteriorment es trobarà ubicada a la planta -1 del mateix edifici, fins al 29 de maig. 

A més, la col·laboradora del Centre Dolors Piera i agent d'igualtat, Yolanda Bardina, impartirà el taller Dóna’m ciència. La relació entre ciència i gènere per presentar i reflexionar sobre el paper de les dones enl'àmbit de la ciència i la tecnologia. Les dones han contribuït a la ciència des dels seus inicis, però no han estat reconegudes degudament. En nombroses ocasions, han hagut de superar adversitats de tot tipus per poder dedicar-se al què els apassionava i perquè els seus treballs fossin publicats. Moltes es van haver de fer passar per homes. Les sessions del taller de la Yolanda Bardina tindran lloc a les 12.15 i a les 13.00h. 

D'una altra banda, la Sara Cabello, del Centre de Recursos de la Noguera impartirà el taller (Des)igualtat de gènere i tecnologia. L’objectiu d’aquest taller consisteix en donar visibilitat al paper de la dona en el camp de la tecnologia i reflexionar sobre els estereotips de gènere al voltant del procés tecnològic i els condicionants socials al llarg de la història, repassant alguns inventes significatius i objectes o productes tecnològics de la vida quotidiana. Les sessions del taller es realitzaran a les 10:15, a les 11:00 i a les 11:30.

Vegeu el programa d'activitats.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto