Ir al contenido

Página principal de la UdL

Dones, ciència i tecnologia

exposicioAquest any el Mercat de Tecnologia de la Universitat de Lleida, que se celebrarà el dia 15 de maig durant el matí, tindrà la DONA i LA TECNOLOGIA com a tema transversal i fil conductor. S'hi ha programat l'exposició Mujer Ciencia y Tecnologia del Govern de les Illes Canaries i dos tallers per visibilitzar les dones a la ciència.

El Mercat de la Tecnologia de la Universitat de Lleida és l'exposició  més gran de treballs tecnològics d’alumnat de secundària. Es tracta de treballs i projectes de Tecnologia i Ciència aplicada realitzats i presentats per alumnat d’ESO i Batxillerat de diversos centres educatius de la demarcació de Lleida que ofereix a l’alumnat la possibilitat de mostrar les seves creacions tecnològiques, sense cap afany competitiu, als seus companys i companyes i a tothom que vulgui veure-ho.

L'exposició Mujer, Ciencia y Tecnología, en la qual s’hi mostraran les contribucions de les dones a la tecnologia, es podrà veure a l’entrada de l’Edifici Polivalent del Campus de Cappont, el dia 15 de maig i, posteriorment es trobarà ubicada a la planta -1 del mateix edifici, fins al 29 de maig. S'inaugurarà a les 09.45h a la sala d'actes de l'Edifici de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL. 

A més, la col·laboradora del Centre Dolors Piera i agent d'igualtat, Yolanda Bardina, impartirà el taller Dóna’m ciència. La relació entre ciència i gènere per presentar i reflexionar sobre el paper de les dones enl'àmbit de la ciència i la tecnologia. Les dones han contribuït a la ciència des dels seus inicis, però no han estat reconegudes degudament. En nombroses ocasions, han hagut de superar adversitats de tot tipus per poder dedicar-se al què els apassionava i perquè els seus treballs fossin publicats. Moltes es van haver de fer passar per homes. Les sessions del taller de la Yolanda Bardina tindran lloc a les 12.15, a les 13.00h i a les 13.45.

D'una altra banda, la Sara Cabello, del Centre de Recursos de la Noguera, impartirà el taller (Des)igualtat de gènere i tecnologia. L’objectiu d’aquest taller consisteix en donar visibilitat al paper de la dona en el camp de la tecnologia i reflexionar sobre els estereotips de gènere al voltant del procés tecnològic i els condicionants socials al llarg de la història, repassant alguns inventes significatius i objectes o productes tecnològics de la vida quotidiana. Les sessions del taller es realitzaran a les 10:15, a les 11:00 i a les 11:30.

Vegeu el programa d'activitats.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto