Ir al contenido

Página principal de la UdL

Les dones som pacients amb drets. Ni nenes ni invisibles...

 

ANUNCI GRUPS 2015 2L’Associació Lika amb la col·laboració del Centre Dolors Piera organitza grups de reflexió mensuals per incorporar la perspectiva de gènere en diferents àmbits. El proper 6 de maig a les 19.30h a la sala de juntes de la 2a planta de l'edifici del Rectorat tindrà lloc el grup de reflexió sobre la salut de les dones titulat "Les dones som pacients amb drets. Ni nenes, ni invisibles ni pous de pastilles" que dinamitzarà la membre de la Xarxa de Dones per la Salut i presidenta de l'Associació Dona Balàfia, Jos Farreny. 

L'activitat està organitzada en commemoració del Dia 28 de maig, Dia Internacional per a l'Acció de la Salut de les Dones, per sensibilitzar sobre la necessària incorporació de la perspectiva de gènere en la salut de les dones. La doctora Carme Valls-Llobet, metgessa i Directora del programa Dona, Salut i Qualitat de Vida del CAPS, Centre d'Anàlisis i Programes Sanitaris, afirma que "les dones han estat invisibles per la Medicina, en no estar representades en les cohorts de recerca. Actualment només un 30% del treballs de recerca inclouen dones com a subjecte d'estudi i que els homes tenen més problemes de salut aguts i les dones més problemes de salut crònics. La Ciència Mèdica està molt preparada per atendre els problemes aguts i molt poc preparada per atendre els problemes crònics."

Al mes de juny, està previst el grup de reflexió sobre diversitat sexual titulat "Sense identitats o amb totes alhora: la teoria Queer" (3 de juny).

 

 

 

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto