Ir al contenido

Página principal de la UdL

Cursos

En este apartado encontrareis los cursos vigentes que el Centro Dolors Piera ofrece al alumnado de la UdL y las instrucciones para formalizar la matrícula.

Llenguatge no sexista

LLENGUATGE NO SEXISTALes llengües no són quelcom asèptic, sinó que són una construcció social forjada a partir de les creences i normes que configuren la nostra cultura. No només compleixen una funció transmissora de missatges, sinó que també contribueixen a estructurar el nostre pensament i reflecteixen elements de la cultura i de la societat. 

Malgrat els avenços socials que han tingut lloc en relació a la consecució de la igualtat d’oportunitats, la llengua continua incorporant elements que inivisibilitzen les dones o bé que contribueixen al manteniment dels estereotips i dels rols de gènere tradicionals.

El curs "Llenguatge no sexista", reconegut amb 1 ECTS de matèria transversal, ens donarà eines per fer un ús no discriminatori del llenguatge per tal de incloure les dones a la llengua i als discurs, en igualtat d’oportunitats i sense biaixos de gènere.

  • Dates: inici del curs 29 d'octubre. La data de finalització dependrà del ritme de l'alumna/e, però la data límit per acabar-lo és el 30 de novembre.
  • Lloc: campus virtual (online)
  • Preu: 39,53€
  • Inscripció: formulari (a partir del 8 d'octubre i fins esgotar places)

Leer más: Llenguatge no sexista

Empleabilidad y calidad en el trabajo de las mujeres en el nuevo contexto socioeconómico

mujer trabajadora 1La jornada Empleabilidad y calidad en el trabajo de las mujeres en el nuevo contexto socioeconómico: mujeres, acceso y permanencia en el mercado de trabajo en igualdad de condiciones, organizada por el Centro Dolors Piera, conmemora el 8 de marzo, Día Internacional de las Mujeres.

La sesión se centrará en la situación de las mujeres en el ámbito laboral y las condiciones de desigualdad que sufren actualmente. Los aspectos que se tratarán durante la jornada girarán en torno a las dificultades de acceso y permanencia de las mujeres en el mercado laboral. En la conferencia inaugural y en 3 ponencias temáticas simultáneas se expondrán experiencias prácticas desde el campo de la negociación colectiva y desde la visión de las mujeres empresarias. Además, se discutirá sobre la utilización de los planes de igualdad para conseguir la igualdad efectiva de las mujeres.

Consultad el programa y dossier.

  • Día: 9 de marzo de 2016.
  • Hora: 10.00h en 14.00h
  • Lugar: En el Auditorio (Centro de Culturas y Cooperación Transfronterizo) en el Campus de Cappont
  • Inscripción: en el formulario en línea (Las plazas son limitadas y se cubrirán por orden de inscripción). El plazo de inscripciones finalizará el día 4 de marzo de 2016, a menos que se llenen todas las plazas.

Leer más: Empleabilidad y calidad en el trabajo de las...

Mujeres, salario e igualdad

La jornada Mujeres, salario e igualdad, organizada por el Centro Dolors Piera, conmemora el 8 de marzo, Día Internacional de las Mujeres. La sesión se centrará en la situación de las mujeres en el ámbito laboral y las condiciones de desigualdad que sufren actualmente.

Los aspectos que se tratarán durante la jornada girarán en torno a la desigualdad salarial y la calidad del trabajo, en la conferencia inaugural, y la negociación colectiva, en la mesa redonda, donde se expondrán experiencias en la negociación relacionadas con la igualdad de retribución.

Las temáticas se abordarán a nivel teórico y práctico desde las áreas de conocimiento del derecho del Trabajo y la Seguridad Social, el Derecho Comunitario, la Economía Laboral y la Sociología del trabajo. 

Programa dosier 

Día: 12 de marzo de 2015.
Hora: 10.00h a 14.00h
Lugar: Sala de actos del Rectorado.

Inscripción: en el formulario en línea (Las plazas son limitadas y se cubrirán por orden de inscripción). El plazo de inscripciones finalizará el día 5 de marzo de 2015, a menos que se llenen todas las plazas antes.

La jornada contará con:

Conferencia: La igualdad retributiva de hombres y mujeres: marco normativo, a cargo del Dr. Carlos Alfonso Mellado, y de la Dra. Gemma Fabregat Montfort de la Universitat de Valencia.
Mesa redonda: Brecha salarial y negociación colectiva: experiencias prácticas, con la participación de los sindicatos CCOO y UGT.

Inscripción

En el formulario

Más información: en este enlace

Instituto de la MujerFondo Social Europeo

Igualtat d'oportunitats entre dones i homes: aplicació pràctica en l'educació (1 ECTS, online) (2)

coeducacioDe l'1 al 28 de febrer de 2015 es desenvoluparà el curs Igualtat d’oportunitats entre dones i homes: aplicació pràctica en l’educació. Pretenem potenciar l’assoliment de competències pedagògiques, relacionades amb la construcció social de la diferència de gènere, que serveixin com a eines per a la implementació d’estratègies de coeducació als diferents espais educatius i, promoure una transformació.


Dia: La durada del curs serà des de l’1 fins al 28 de febrer de 2015.
Lloc: online a través del Campus Virtual (Sakai).

INSCRIPCIÓ TANCADA

Leer más: Igualtat d'oportunitats entre dones i homes:...

Joves i adolescents: violència masclista a les xarxes socials

banner iii memorialEl III Memorial Hortènsia Alonso. Joves i adolescents: violència masclista a les xarxes socials és una jornada coorganitzada pel Centre Dolors Piera, l’Ajuntament de Lleida i la Creu Roja. 

Enguany està dedicada a la violència masclista entre joves a les xarxes socials. Entenem que és necessari intervenir i conéixer en les noves maneres d'exercir la violència de gènere que estan sorgint a través de l'ús de les tecnologies tal com s’ha posat de manifest en diversos estudis, com els realitzats per la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere: El ciberacoso como forma de ejercer la violencia de género en la juventud: un riesgo en la sociedad de la información y del conocimiento i La evolución de la adolescencia española sobre la igualdad y la prevención de la violencia de género.

Programa

Dia: 27 de novembre

Hora: de 9.30h a 15.00h 

Lloc: Auditori (Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera)

Inscripció: Al formulari (INSCRIPCIÓ TANCADA)

Leer más: Joves i adolescents: violència masclista a les...

Dones i igualtat de tracte al món rural

Fotografia: Santi Iglesias. Premi de Fotografia Dones Rurals 2013. 

Les 7es Jornades Dones i Igualtat de Tracte en el Món Rural es celebraran el dimecres 15 i el dissabte 18 d’octubre de 2014 a la sala de juntes del segon pis de l'edifici de Rectorat i al Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Memòria de la Guerra Civil, Ermengol Piró d’Alcoletge en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones Rurals.

Dies: 15 i 18 d'octubre de 2014

Hora: de 16.00h a 20.00h (15 d'octubre) i de 10.30h a 13.00h (18 d'octubre)

Lloc: UdL (Rectorat) i Centre d'Interpretació Ermengol Piró (Alcoletge)

Inscripció: Al formulari

Descarregueu-vos el programa i Consulteu el dossier de les jornades.

Leer más: Dones i igualtat de tracte al món rural

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto