Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Cursos

En aquest apartat trobareu els cursos vigents que el Centre Dolors Piera ofereix a l'alumnat de la UdL i les instruccions per tal de formalitzar la matrícula.

VI Jornades Feministes. Violència obstètrica

jornades feministes2INSCRIPCIÓ TANCADA.

Està obert el termini d'inscripció a les VI Jornades Feministes que es dedicaran a la violència obstètrica, que restarà obert fins al divendres 9 d'abril de 2021 a les 14.30 hores i que es pot formalitzar a través del formulari.

L'objectiu és aproximar l'alumnat de la UdL a la violència obstètrica, entesa com una vulneració dels drets sexuals i reproductius, i abordar les atencions al part i el seu impacte en la salut de les dones.

La jornada és en línia i síncrona, i es divideix en dues sessions. La primera sessió tindrà lloc el dimarts 13 d’abril, de 16.15h a 18.15h. La segona, el dimarts 20 d’abril, de 16.15h a 18.15h.

Llegeix més: VI Jornades Feministes. Violència obstètrica

Teletreball, dones i ocupació

Teletrabajo 8MINSCRIPCIÓ TRANCADA.

Està obert el període d'inscripció a la jornada "Teletreball, dones i ocupació" reconeguda amb 1 ECTS de matèria transversal. La jornada és en línia i síncrona. Tindrà lloc el dimecres 10 de març, de 10.15h a 14.30h. Hi podreu accedir a través de l’eina videoconferència de l’espai del curs al campus virtual al qual us donarem d'alta.

L’objectiu de la jornada és analitzar l’impacte del teletreball des d’una perspectiva de gènere, és a dir, si és un instrument que afavoreix o no a fer efectiva la igualtat entre dones i homes, els seus avantatges i inconvenients, així com presentar bones pràctiques en empreses.

Consulteu el programa i el dossier de ponents

Llegeix més: Teletreball, dones i ocupació

Llenguatge no sexista

Llenguatge no sexista

INSCRIPCIÓ TRANCADA.

Les llengües no són quelcom asèptic, sinó que són una construcció social forjada a partir de les creences i normes que configuren la nostra cultura. No només compleixen una funció transmissora de missatges, sinó que també contribueixen a estructurar el nostre pensament i reflecteixen elements de la cultura i de la societat.

Malgrat els avenços socials que han tingut lloc en relació a la consecució de la igualtat d’oportunitats, la llengua continua incorporant elements que inivisibilitzen les dones o bé que contribueixen al manteniment dels estereotips i dels rols de gènere tradicionals.

El curs "Llenguatge no sexista", reconegut amb 1 ECTS de matèria transversal, ens donarà eines per fer un ús no discriminatori del llenguatge per tal de incloure les dones a la llengua i als discurs, en igualtat d’oportunitats i sense biaixos de gènere.

Llegeix més: Llenguatge no sexista

Amor, sexe i relacions de poder, curs en línia de matèria transversal

Amor sexe i relacions de poder

INSCRIPCIÓ TANCADA

El curs "Amor, sexe i relacions de poder" que impartirà la psicòloga feminista Ianire Estébanez, experta en gènere i ciberactivista autora del blog Mi novio me controla és el proper curs en línia reconegut amb 1 ECTS de matèria transversal que pretén sensibilitzar i prevenir situacions de violència entre la població universitària amb especial èmfasi en les relacions esporàdiques i les cites.

La metodologia del curs consistirà en el visionat de materials audiovisuals explicatius de la professora i en la realització de breus activitats i lectures complementàries.

Llegeix més: Amor, sexe i relacions de poder, curs en línia...

Dones i esport, 1 ECTS de matèria transversal

cartell esports online2Ja està obert el període d'inscripció al curs de matèria transversal en línia "Dones i esport" que té per objectiu evidenciar el context de desigualtats per motiu de gènere a les què s’enfronten les esportistes professionals i afavorir un posicionament positiu i a favor de l’equitat en el món de l’esport.

El curs està reconegut amb 1 ECTS de matèria transversal i hi haurà un termini de 4 setmanes per a finalitzar-lo des de l'inici (novembre de 2020), tot i que dependrà del ritme de cada estudiant acabar-lo abans d'aquesta previsió de finalització.

INSCRIPCIÓ TANCADA. 

Llegeix més: Dones i esport, 1 ECTS de matèria transversal

Gènere i mitjans de comunicació (1 ECTS en línia)

MT Gènere i mitjans de comunicacióCURS COMPLET. INSCRIPCIÓ TANCADA.

El curs "Gènere i mitjans de comunicació" donarà eines a l'alumnat per a analitzar els mitjans amb mirada crítica i reflexionar sobre la influència que exerceixen els mitjans en la construcció de la identitat de gènere.

El curs serà de caràcter pràctic: consistirà principalment en el visionat de diferents productes en diversos formats audiovisuals (publicitat, cinema, telenotícies, vídeoclips, etc.) en relació amb els principals conceptes teòrics relatius a la construcció del gènere.

Dates: octubre de 2020
Modalitat: en línia
Inscripcions: al formulari 

Llegeix més: Gènere i mitjans de comunicació (1 ECTS en línia)

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto