Ir al contenido

Página principal de la UdL

Més tallers de prevenció de la violència de gènere en l'àmbit de la parella entre l'alumnat de la UdL

taller cipavEn el marc de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones ha reprès els tallers de prevenció de la violència masclsita en l'àmbit de la parella que realitzarà durant aquest curs 2016-2017. 

Els primers tallers s'han realitzat a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social, en el marc del Grau d'Educació Social, concretament a l'assignatura de la professora Núria Llevot, i a la Facultat de Lletres, dins del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, en una assignatura impartida per la professora Sílvia Pons.

 taller educacio

Aquesta activitat docent s'ampliarà a altres facultats i escoles durant el curs 2016-2017. Al segon quadrimestre, el 16 de febrer, es realitzarà a la Facultat Dret, Economia i Turisme, a l'Escola Politècnica Superior i a la Facultat de Medicina. 

Les sessions dels tallers tenen una durada de 2 hores i es divideixen en dues parts: la primera, de caràcter teòric, en què es traslladen els concenptes principals entorn la violència masclista en l'àmbit de la parella, com ara la definició, la tipologia, el cicle de la violència o els indicadors de la violència i una segona, de caràcter pràctic, on es compta amb la participació d'una persona professional de la disciplina del grau en què s'imparteix la sessió que aporta una visió especialitzada en aquesta matèria.

La idea de fer aquests tallers adreçats a l’alumnat de la UdL van dissenyar-la les professores M. Ángeles Calero Fernández, catedràtica de Llengua Espanyola de la UdL i anterior directora del Centre Dolors Piera juntament amb la professora emèrita Divina Salvany de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social arran dels resultats de la investigació “Percepció de la violència de gènere entre l'alumnat universitari. El cas de la Universitat de Lleida ”, que va posar de manifest que no s’identifiquen els comportaments violents. 

La investigació, realitzada des del Centre Dolors Piera l’any 2013, posava de manifest que només un 36% de l'estudiantat enquestat catalogava la gelosia com un tret negatiu per la relació; un 40% acceptaria el perdó i la voluntat de canvi d'actitud de la persona estimada després d'una agressió; un 28% no veia cap inconvenient en què la seua parella volgués saber què fa en tot moment; un 22% tampoc trobava malament que li impedissin parlar amb altres persones; i fins i tot, un 10% justificava que un home agredís la seua parella.

 

És per això que des de la UdL s’ha considerat important treballar en la prevenció d’acord amb els resultats d'aquest l’estudi, i promoure el Reglament d’actuació en cas de violència de gènere a la UdL. En aquest mateix sentit, el II Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre homes i dones de la Universitat de Lleida (2016-2019) ha previst una línia dedicada a la sensibilització sobre la violència de gènere que inclou les possibles mesures de prevenció i atenció a la UdL que va valorar l’alumnat en l’estudi citat, com el fet de comptar amb una unitat d’atenció en cas de violència de gènere. El Centre Dolors Piera assumeix aquesta funció d’unitat de referència dins l’àmbit universitari.

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto