Ir al contenido

Página principal de la UdL

Butlletí juny, número 199

frase juny

1 2 3
4 5 6

Activitats del Centre Dolors Piera

CLUB DE LECTURA. "PURA PASSIÓ" D'ANNIE ERNAUX

El dia 6 de juny a les 18.00 hores, al Centre d'Estudis i Documentació de les Dones, tindrà lloc el Club de lectura a partir de la novel·la Pura passió de la Premi Nobel de Literatura 2022, Annie Ernaux. En aquesta narració, Ernaux fa la cronica d'un enamorament apassionat a tocar dels cinquanta anys. I ho fa, com es habitual en ella, capbussant-se en els seus records i relatant-los amb total transparencia, servint-se d'una escriptura sobria i precisa. Al llarg d'una colla de mesos no farà altra cosa que esperar, a casa, les trucades d'A., un diplomàtic de l'Est amb una retirada a Alain Delon, amb el qual torna a sentir aquella follia emocional, física i intel·lectual que anomenem passió, en el seu estat mes simple i pur. És una passió del cos i de la ment, en cerca d'un plaer sense tendresa, viscut sense vergonya ni victimisme. Annie Ernaux dibuixa el temps d'espera i d'absència, fet d'emocions i obsessions en una muntanya russa, quan l'amant ocupa el pensament i el món desapareix...

Dinamitzarà la sessió Anabel Ramos Rebollo, bibliotecària.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona.

Activitats a Lleida

OBRA DE TEATRE. ANÒNIMES

«Anònimes» és un conjunt d’històries sobre fets reals relacionades amb la sororitat i l’empatia, en què les dones som protagonistes. Les vides de les nostres àvies, mares, tietes…, històries de dones que, malgrat que se les havia invisibilitat, són el nostre llegat.

  • Dijous 8 de juny a les 21.30 h. 
  • La Saleta (carrer Ballester, 13)
  • Més informació: web de La Saleta

#COCALLEIDA2024. ESTRATÈGIES LOCALS DE GESTIÓ DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. APRENENTATGES COMPARATS. 

Crida de comunicacions per presentar als Simposis del 3er Congrés Català d’Antropologia, que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de gener de 2024 a Lleida. Ja teniu a la web els simposis als que podeu presentar comunicació: https://coca.antropologia.cat/simposis-2024/ al panell Estratègies locals de gestió de la violència de gènere

El dia 30 de juny és el darrer per presentar les propostes de comunicació. Cal presentar:

Títol de la comunicació
Breu resum de 300 paraules
Nom, cognoms, afiliació i adreça de correu electrònic de les autores

Per a enviar una proposta de comunicació, cal accedir al menú que apareix al lateral esquerra.

CURS D'ESTIU. EL CICLE MENSTRUAL, EINA D'AUTOCONEIXEMENT I TRANSFORMACIÓ SOCIAL

Lleida, del 3 al 7 de juliol de 2023 (2 ECTS reconeguts per la UdL)

Més informació: programa

CONVOCATÒRIA OBERTA / CALL FOR PAPERS QUART CONGRÉS INTERNACIONAL GÈNERE I SEXUALITAT A LES CULTURES HISPÀNIQUES

  • Data límit de presentació: 10 de setembre de 2023
  • Data d'acceptació: 10 d'octubre del 2023.
  • Adreça d'enviament: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Les propostes (enviades com a documents adjunts en format PDF) han de contenir la següent informació: nom del ponent, centre d'adscripció universitària, núm. ORCID, títol i resum de la comunicació en espanyol, català o anglès -llengües del Congrés- (250-300 paraules).

Facultat de Lletres - Universitat de Lleida (28 de febrer - 1 de març de 2024)

Més informació: web del projecte

Jornades, congressos, seminaris i conferències

PRESENTACIÓ ESTUDI BRETXA SALARIAL DE GÈNERE A LES UNIVERSITATS

El 13 de juny a les 12.30h, el Ministeri d'Universitats es presentarà el primer informe sobre Bretxa salarial de gènere al nostre sistema universitari (aquest any amb totes les universitats públiques involucrades). Tindrà lloc de manera presencial al Saló d'actes del Ministeri d'Universitats (Castellana, 162, Madrid) i també hi haurà retransmissió per streaming.

ESTIUATGES: FORMACIÓ D'ESTIU SOBRE IGUALTAT DE GÈNERE I FEMINISMES

Recull de formació d'estiu a les diferents universitats de la Xarxa Vives d'Universitats sobre igualtat de gènere i feminismes.

Podeu consultar l'oferta

CURS D'ESTIU. L'IMPULS DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE DES DE L'ADVOCACIA

Es realitzarà els dies 10 i 11 de juliol de 2023 al Reial Centre Universitari Maria Cristina de Sant Llorenç de l'Escorial. Aquest curs està orientat a fer que professionals i estudiants de l'àmbit jurídic aprofundeixin en la implantació de la perspectiva de gènere al sector de l'advocacia, a través d'una sèrie de conferències magistrals impartides per expertes en la matèria a nivell nacional i internacional.

La matrícula té un cost de 185€ i hi ha convocades 500 beques de matrícula, allotjament i manutenció que es poden sol·licitar fins al 26 de maig. Per a més informació sobre matrícula i beques podeu consultar el següent enllaç.  

VIII XORNADA UNIVERSITARIA GALEGA EN XÉNERO. EPISTEMOLOGÍAS FEMINISTAS EN ACCIÓN

Aquesta edició se celebra a l'Institut de Recerca i Innovació Educativa de la Universitat de les Illes Balears (IRIE:https://irie.uib.cat/) en format híbrid.

El tema principal d'aquesta edició és Teixir xarxes davant dels desafiaments de l'educació, amb l'objectiu d'analitzar els reptes, les tendències i els compromisos de la recerca educativa, per impulsar la creació de xarxes internacionals. Sota aquest lema, se sol·liciten treballs de recerca educativa sobre diferents àmbits, entre els quals els Estudis de Gènere.

Totes les comunicacions han de ser originals. S'accepten els tipus de treballs següents:

Comunicacions orals amb una durada de 15 minuts com a màxim.
Pòsters que seran exposats durant el congrés, designant un espai horari per a la seva exposició.

Els treballs enviats seran revisats pels i les membres del comitè científic d'IRED23 i s'han d'atenir a les indicacions següents:

  • S'accepten feines en espanyol, anglès i català.
  • L'extensió màxima del resum serà de 1500 paraules (incloent-hi referències)
  • Les referències han de seguir el format APA7 (però sense cursives ni sagnies ja que el formulari no les admet).
  • Format d'enviament: Formulari a EasyChair (https://easychair.org/conferences/?conf=ired23), no cal adjuntar cap document addicional.
  • És important que s'emplenen correctament totes les dades de què consta el formulari.

Dates importants:

  • Dia límit per a l'enviament de comunicacions: 30 de juny de 2023
  • Data aproximada de comunicació d'acceptació de treballs: 14 de juliol de 2023
  • Dates de registre al congrés: fins al 31 de juliol de 2023 (tarifa reduïda) i fins al 15 d'octubre de 2023 (tarifa completa)

CURS D'EXPERTA O D'EXPERT EN VIOLÈNCIA DE GÈNERE: UN ENFOCAMENT INTERDISCIPLINARI

l'Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere impartirà en línia, en el curs 2023-2024, en la cinquena edició, l'Estudi de Formació Permanent d'Experta/Expert en violència de gènere: un enfocament interdisciplinari. El curs consta de 20 crèdits ECTS i es farà entre el 25 de setembre de 2023 i el 2 de febrer de 2024. La inscripció començarà el 5 de juny. S'impartirà en modalitat en línia a través de la plataforma Moodle UA. El nombre màxim de places oferides és de 20.

Tota la informació es troba en l'enllaç.

JUSTICIA EN CLAVE FEMINISTA IV. LA LEY DEL "SÓLO SÍ ES SÍ"

L'entrada en vigor de la Llei Orgànica 10/2022, de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, ha generat una profunda polseguera social, que ha portat a la revisió d'algunes penes firmes. El debat és sobre la taula, ja que s'han posat de manifest mancances del sistema com el biaix de la perspectiva feminista, la feble formació dels agents jurídics o la necessitat de prevenció i sensibilització. En aquest sentit, l‟objectiu d‟aquest curs d‟estiu serà presentar les principals aportacions de la llei, identificar els problemes sorgits en la seva aplicació i analitzar la seva incidència més enllà de l‟àmbit jurídic, enriquint les conclusions gràcies a les aportacions i reflexions de les persones assistents.

Modalitat: en línia, en directe, i presencial. 
Data: 26.Jun - 27.Jun 2023
Lloc: Bizkaia Aretoa-UPV/EHU

Programa

Premis, beques i ajuts

NOVENA EDICIÓ DELS PREMIS DONA TIC

L'objecte dels Premis DonaTIC és distingir el paper de la dona en el món professional, empresarial i acadèmic de l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC); divulgar referents entre la societat per promoure les vocacions en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (CTEM); i fomentar la presència femenina en les carreres tecnològiques i les enginyeries.

El formulari de sol·licitud normalitzat està disponible a l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya, i a l'extranet de les administracions públiques catalanes EACAT en el cas d'entitats públiques.

El termini de presentació de la sol·licitud, juntament amb els documents adjunts corresponents, és d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. A efectes del còmput dels terminis, la recepció de la documentació al Registre electrònic de la Generalitat en un dia inhàbil s'entén efectuada la primera hora del primer dia hàbil següent.

XVIII EDICIÓ DEL CERTAMEN DE RELAT BREU "DONES"

Poden concórrer totes les dones de més de 18 anys, de nacionalitat espanyola, residents o no a Espanya i dones estrangeres, residents a territori espanyol.

El termini de presentació dels relats és fins a l'11 d'octubre de 2023, a les 14:00 hores.

L'extensió mínima del relat serà de 1400 paraules i la màxima de 2800 paraules.

S'estableix un primer premi, dotat amb 2.000 €, més un primer accèssit de publicació dotat amb 1.000 € i també es contempla accèssit de reconeixement a millor autora local dotat de 600 €.

Els relats han de versar sobre temàtica relacionada amb el foment de la igualtat doportunitats entre dones i homes.

Al següent enllaç podeu accedir a tota la informació d'aquesta convocatòria; així com accedir a la sol·licitud per participar-hi.  

Per a més informació: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Els llibres del Centre d'Estudis i Documentació de les Dones

 Violencia contra las mujeres en España y América Latina (2021)

BONILLA ALGOVIA, Enrique; RIVAS-RIVERO, Esther

CEDD - Planta 1a ; 12.9 VIO

logoCEDDsied_interdisciplinari

 Carrer Jaume II, 69

Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera

Biblioteca de la Universitat de Lleida-Campus de Cappont Sala 1.1

 

  

Llibres, revistes, informes i articles digitals

SERIE ESTUDIOS DE L'INSTITUT DE LES DONES

Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera 

Campus de Cappont (edifici polivalent)

Carrer de Jaume II, 71 (despatx 0.20)

25001 Lleida
facebook  twitter  youtube  instagram

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso.

Acepto