Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Publicacions CDP

Guies

guiesLa col·lecció Guies es publica en el marc de les JOrnades feministes que cada any se celebren a la Facultat de Medicina per abordar qüestions relatives a la salut des d'una perspectiva de gènere. A continuació, us podeu descarregar les guies: 

Col·lecció Estudis del Centre Dolors Piera

col leccio estudis

La Col·lecció Estudis està adreçada a fer divulgació de les recerques que es realitzen des del Centre Dolors Piera. Es va iniciar l'any 2013.

Número 1. Percepción de la violencia de género en el entorno universitario. El caso del alumnado de la Universitat de Lleida. 

Número 2. La igualdad de oportunidades en los Campus de Excelencia Internacional. Estado de la cuestión y propuestas de actuación. 

Número 3. Factores que influyen en el desarrollo de la carrera académica del profesorado de la Universitat de Lleida.

Número 4. Violencia de género y LGBTIfobia en el ámbito universitario. Análisis de su percepción entre la comunidad universitaria de la Universitat de Lleida 

Genuïnes

quadriptic cdp Col·lecció de quadríptics editats pel Centre Dolors Piera que informen sobre diferents aspectes de la Igualtat de Gènere i sobre les accions de la Universitat de Lleida al voltant d'aquest tema, amb il·lustracions de Txell Tehàs.

Llegeix més: Genuïnes

Guia de prevenció de la mutilació genital femenina des de l'àmbit sanitari

L'Organització Mundial de la Salut (OMS 2016) defineix la MGF com tots els procediments consistents en la resecció parcial o total dels genitals externs femenins, així com altres lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics, ni terapèutics, sinó generalment culturals. Durant molt de temps, s'ha referit a aquesta pràctica amb el terme de «circumcisió femenina», El que podia portar a pensar erròniament en certa semblança amb la circumcisió masculina. 

Es tracta de dues pràctiques clarament diferents la MGF sol diferir considerablement de la circumcisió masculina, que no produeix repercussions negatives ni a la salut ni en la sexualitat de l'home, al contrari que la MGF, que té conseqüències greus per a la salut i el benestar de les dones. 

Es practica de forma molt generalitzada a l'Àfrica subsahariana (30 països) sent comú en Orient Mitjà (Egipte, Oman, Iemen, Emirats Àrabs) i en comunitats musulmanes de Sri Lanka, Indonèsia, Malàisia, i la secta Daudi Bohra de l'Índia. Als països industrialitzats es s'associa a comunitats immigrants procedents d'aquests països i són realitzats de forma clandestina per persones d'aquestes comunitats o quan es produeix un viatge al país d'origen.

Descarregueu la Guia de prevenció de la mutilació genital femenina des de l'àmbit sanitari.

 

Curtmetratge d'animació "Centenari de l'Accés de les Dones a les Universitats espanyoles 1910-2010"

 

Ser dona i estudiar, anar a la universitat, escollir una carrera i excercir la professió, fins no fa gaire era impensable...

Us presentem la película 1910-2010 Centenari de l'Accés de les Dones a les Universitats espanyoles. Es tracta d'un curtmetratge d'animació que realitza un recorregut històric sobre la presència de les dones a les universitats espanyoles abans i després de l'aprovació de la Reial Ordre de 8 de març de 1910, per la qual es permetia l'accés de les dones a la universitat sense la necessitat d'una autorització.

Llegeix més: Curtmetratge d'animació "Centenari de l'Accés de...

Contra el currículum ocult

 

Portada

Els materials coeducatius inclosos en aquest llibre han estat dissenyats en el marc d'un projecte desenvolupat sota la iniciativa europea EQUAL. El projecte en el que s'insereix el que presentem aquí va ser anomenat DONA/HOME RURALS 2005-2007 i el seu objectiu principal ha estat la promoció de la igualtat d'oportunitats en l'entorn laboral, social i educatiu de les dones rurals de la província de Lleida.

Llegeix més: Contra el currículum ocult

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto