Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Publicacions CDP

Violentòmetre. La violència també es mesura

violentometre caren 1Per a la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eradicació de la Violència envers les Dones, el Centre Dolors Piera està distribuïnt durant aquesta setmana 4.000 exemplars del Violentòmetre entre la comunitat universitària.

Les biblioteques de la Universitat de Lleida (Cappont, ETSEA, Lletres i Ciències de la Salut) i professorat de les diferents facultats i centres (Facultat de Lletres, ETSEA, INEFC, Facultat de Ciències de l'Educació, Facultat de Dret i Economia, Escola Politècnica Superior, Facultat de Medicina, Facultat d'Infermeria) han col·laborat en fer arribar a l'estudiantat, el professorat i el personal d'aministració i serveis aquesta eina senzilla que pretén facilitar la identificació de conductes violentes que poden donar-se en les relacions interpersonals. 

Llegeix més: Violentòmetre. La violència també es mesura

Curtmetratge d'animació "Centenari de l'Accés de les Dones a les Universitats espanyoles 1910-2010"

 

Ser dona i estudiar, anar a la universitat, escollir una carrera i excercir la professió, fins no fa gaire era impensable...

Us presentem la película 1910-2010 Centenari de l'Accés de les Dones a les Universitats espanyoles. Es tracta d'un curtmetratge d'animació que realitza un recorregut històric sobre la presència de les dones a les universitats espanyoles abans i després de l'aprovació de la Reial Ordre de 8 de març de 1910, per la qual es permetia l'accés de les dones a la universitat sense la necessitat d'una autorització.

Llegeix més: Curtmetratge d'animació "Centenari de l'Accés de...

Guia de prevenció de la mutilació genital femenina des de l'àmbit sanitari

L'Organització Mundial de la Salut (OMS 2016) defineix la MGF com tots els procediments consistents en la resecció parcial o total dels genitals externs femenins, així com altres lesions dels òrgans genitals femenins per motius no mèdics, ni terapèutics, sinó generalment culturals. Durant molt de temps, s'ha referit a aquesta pràctica amb el terme de «circumcisió femenina», El que podia portar a pensar erròniament en certa semblança amb la circumcisió masculina. 

Es tracta de dues pràctiques clarament diferents la MGF sol diferir considerablement de la circumcisió masculina, que no produeix repercussions negatives ni a la salut ni en la sexualitat de l'home, al contrari que la MGF, que té conseqüències greus per a la salut i el benestar de les dones. 

Es practica de forma molt generalitzada a l'Àfrica subsahariana (30 països) sent comú en Orient Mitjà (Egipte, Oman, Iemen, Emirats Àrabs) i en comunitats musulmanes de Sri Lanka, Indonèsia, Malàisia, i la secta Daudi Bohra de l'Índia. Als països industrialitzats es s'associa a comunitats immigrants procedents d'aquests països i són realitzats de forma clandestina per persones d'aquestes comunitats o quan es produeix un viatge al país d'origen.

Descarregueu la Guia de prevenció de la mutilació genital femenina des de l'àmbit sanitari.

 

Col·lecció Estudis del Centre Dolors Piera

col leccio estudis

La Col·lecció Estudis està adreçada a fer divulgació de les recerques que es realitzen des del Centre Dolors Piera. Es va iniciar l'any 2013.

Número 1. Percepción de la violencia de género en el entorno universitario. El caso del alumnado de la Universitat de Lleida. 

Número 2. La igualdad de oportunidades en los Campus de Excelencia Internacional. Estado de la cuestión y propuestas de actuación. 

Número 3. Factores que influyen en el desarrollo de la carrera académica del profesorado de la Universitat de Lleida.

Genuïnes

quadriptic cdp Col·lecció de quadríptics editats pel Centre Dolors Piera que informen sobre diferents aspectes de la Igualtat de Gènere i sobre les accions de la Universitat de Lleida al voltant d'aquest tema, amb il·lustracions de Txell Tehàs.

Llegeix més: Genuïnes

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto