Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Dies internacionals

En l'àmbit de la sensibilització, organitza les commemoracions del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, el 15 d'octubre, Dia Internacional de les Dones Rurals I el 25 de novembre, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

22 de febrer, Dia Europeu per la Igualtat Salarial

escala

El Parlament Europeu, a l’any 2008, va instar als Estats membres, entre altres mesures, que organitzessin un Dia Europeu per a la Igualtat Salarial. A l’Estat Espanyol el Consell de Ministres a l'any 2010 va escollir el dia 22 de febrer per a la commemoració del “Dia de la Igualtat Salarial”, assenyalant un dia per a la visibilització d’un dret de totes i tots.

La igualtat retributiva no és sinònim d’igualtat salarial, no significa solament la igualtat en les quantitats que es consideren com a salari, sinó que amplia el concepte i abasta el salari base, els complements salarials i els extrasalarials (com podrien ser plans de pensions) a que siguin iguals per ambdós sexes.

Llegeix més: 22 de febrer, Dia Europeu per la Igualtat Salarial

Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones I

llacet cancerAmb motiu del Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones, el 28 de maig, compartim informacions relacionades amb la salut des d’una perspectiva de gènere: 

Segons l’Organització Mundial de la Salut, el càncer de mama és el càncer més freqüent en les dones tant en els països desenvolupats com en els països empobrits econòmicament, representant el 16% de tots els càncers femenins. La detecció precoç per millorar el pronòstic i la supervivència dels casos de càncer de mama, segueix sent la pedra angular de la lluita contra aquest tipus de càncer. 

Llegeix més: Dia Internacional d'Acció per la Salut de les...

Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones III

ictus1Amb motiu del Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones, el 28 de maig, compartim informacions relacionades amb la salut des d’una perspectiva de gènere: 

Molts dels factors de risc de l’ictus són compartits per homes i dones, però elles, a més a més, tenen altres addicionals per la seva pròpia condició de dona i estan relacionats amb les hormones, la salut reproductora, l’embaràs, el part i altres trets de gènere. Atès que, tal com diu Valls (2006), “históricamente las mujeres han sido poco representadas o no han sido incluidas en los ensayos clínicos y como resultado los datos que se derivan de los ensayos para el tratamiento de los pacientes se han basado sobre todo en población masculina y se han extrapolado de forma inadecuada para el uso clínico en las mujeres”, els investigadors i investigadores de la American Heart Association i la American Stroke Association han decidit elaborar una Guia per a la Prevenció de l’Ictus en les dones.

Llegeix més: Dia Internacional d'Acció per la Salut de les...

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Des del Centre Dolors Piera, en motiu de la commemoració del dia 11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, volem visibilitzar i reconèixer aportacions de científiques a les diferents branques del coneixement.

La relació de les dones amb la ciència i la innovació no ha estat fàcil, com tampoc no ho ha estat el camí emprès per tantes dones que s'han endinsat en entorns masculinitzats. Per aquest motiu i al llarg de la setmana volem compartir amb vosaltres un breu recull de científiques pioneres per les seves aportacions i contribucions tant del passat com del present.  

 

         

Llegeix més: Dia Internacional de la Dona i la Nena a la...

Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones II

disruptoresAmb motiu del Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones, el 28 de maig, compartim informacions relacionades amb la salut des d’una perspectiva de gènere: 

Molts dels productes que s’utilitzen en el treball o a la quotidianitat són perillosos perquè poden produir cremades, irritacions o asfíxia. N’hi ha altres que passen desapercebuts però que perjudiquen la salut dels treballadors i treballadores i la dels seus fills i filles en alterar el seu sistema hormonal. Aquests són els anomenats disruptors endocrins (DE).

Llegeix més: Dia Internacional d'Acció per la Salut de les...

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto