Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Notícies

I Premi Zoe Rosinach Pedrol a la millor tesi doctoral

banner zoeEl I Premi Zoe Rosinach Pedrol a la millor tesi doctoral en Estudis de les Dones, Feministes i de Gènere o amb perspectiva de gènere a la Universitat de Lleida (UdL) el convoca la UdL, a través de l’Escola de Doctorat i del Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera i finança l’Institut Català de les Dones.

Té per objectiu reconèixer la recerca en estudis de les dones, feministes i de gènere per a tesis doctorals que se centrin en temàtiques d’igualtat de gènere o que introdueixin la perspectiva de gènere d’una manera transversal.

Aquesta primera convocatòria, dotada amb 2.000 euros, té un caràcter excepcional.

 

Llegeix més:I Premi Zoe Rosinach Pedrol a la millor tesi...

Premien una tesi sobre el rol de la dona en refranys en castellà i en bantú

foto tesis frseologiaLa tesi doctoral Aproximación a la cultura a través del estudio contrastivo entre la fraseología española y la bantú: visión de la condición femenina y de la familia, d'Stella Isabelle Njike Yoba, i dirigida per la catedràtica de la Universitat de Lleida (UdL), Ma. Ángeles Calero Fernández, ha estat guardonada amb un dels dos Premis d'investigació per a tesis doctorals 2023 que atorga l'Associació per a l'ensenyament de l'espanyol com a llengua estrangera (ASELE). Es tracta del premi ASELE-Monografías, dotat amb 400 euros i la publicació electrònica d'una versió revisada i abreujada de la investigació premiada, en la col·lecció Monografías d'aquesta associació internacional.

Llegeix més:Premien una tesi sobre el rol de la dona en...

Monògrafic sobre les dones davant el repte del treball 4.0

aranzadi treballCom a resultat de les jornades celebrades en motiu de la commemoració del 8 de març del 2022, que portaven per títol "La dona davant el repte del treball 4.0", s'ha publicat una monografia homònima a fi de recollir les principals contribucions al voltant de l'anàlisi de la incidència de les transformacions vinculades a la digitalització de l'economia en el treball de les dones i sobre l'abordatge del fenomen des d'una perspectiva de gènere en l'ordenament jurídic. 

Llegeix més:Monògrafic sobre les dones davant el repte del...

L'endocrinòloga Carme Valls-Llobet, honoris causa per la UdG

carme valls UdGL'endocrinòloga Carme Valls-Llobet, professora del del Màster Oficial en Estudis de Gènere i Gestió de Polítiques d'Igualtat de la UdL, ha rebut la distinció de doctora honoris causa a la Universitat de Girona, distinció que se suma a la Medalla de la Universitat de València l'any 2019 i a la Creu de Sant Jordi 2020 per la seua tasca pionera en l’aplicació de la perspectiva de gènere en la investigació científica i mèdica.

Llegeix més:L'endocrinòloga Carme Valls-Llobet, honoris...

Llegim Annie Ernaux: Pura passió

banner annie ernauxArran de l'èxit de la primera sessió del Club de Lectura del Centre d'Estudis i Documentació de les Dones (CEDD), s'ha organitzat unaaltra sessió que tindrà lloc el dia 6 de junya les 18.00 hores, al Centre d'Estudis i Documentació de les Dones (CEDD) del Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona (SIED). 

L'obra escollida és Pura passió d'Annie Ernaux, Premi Nobel de Literatura 2022. 

Es tracta d'una activitat organitzada pel Centre Dolors Piera per a dinamitzar el CEDD entre la comunitat universitària i a la ciutadania, en general, que dinamitzarà la bibliotecària Anabel Ramos Rebollo. 

Llegeix més:Llegim Annie Ernaux: Pura passió

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto