Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Notícies

Enquesta sobre promoció laboral, teletreball, conciliació i corresponsabilitat

enquesta conciliacio web UdL ppalLa nostra universitat, a través de la Comissió negociadora i de seguiment del Pla d'Igualtat i amb el suport del Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera, està elaborant una diagnosi prèvia a la redacció del proper Pla d’Igualtat entre dones i homes a la UdL.

Mitjançant aquesta diagnosi es pretén conèixer quina és la situació actual en matèria d’igualtat entre dones i homes, detectar les possibles mancances i proposar accions que ajudin a solucionar els desequilibris existents a la nostra universitat.

Llegeix més:Enquesta sobre promoció laboral, teletreball,...

El Centre Dolors Piera compleix 18 anys

banner 18 anys

El Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la UdL va néixer el març de 2006 gràcies a la signatura del conveni entre el Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona (SIED) i la Universitat de Lleida (UdL) per a l’ús del fons bibliogràfic i documental del Centre d’Estudis i Documentació de les Dones (CEDD) del SIED, per a la realització de programes d’estudi i de recerca sobre temes relatius a les dones, per a la difusió i el desenvolupament científics, i per a l’intercanvi d’informació i formació universitàries en matèria de gènere.

En la clàusula cinquena del conveni, ambdues institucions es van comprometre a la creació d’una estructura universitària que assumís la tasca duta a terme pel SIED des del 1991.

Llegeix més:El Centre Dolors Piera compleix 18 anys

Activitats culturals i lúdiques pel 8M a la UdL

expo fora masclismeLa Universitat de Lleida (UdL) commemora enguany el Dia Internacional de les Dones amb activitats tant acadèmiques com lúdiques. Una jornada sobre drets laborals, jocs de taula, actuacions de la colla castellera Los Marracos i dels bastoners del Pla de l'Aigua, i una xerrada sobre la situació de la dona proletària formen part del ventall d'ofertes programades fins divendres. El Consell de l'Estudiantat de la Universitat de Lleida ha convocat una aturada acadèmica general de 5 hores per al 8 de març, a proposta de la Comissió Universitàries pel 8M, planificantac tot un seguit d'activitats al Claustre de la Pensativa, a l'edifici del Rectorat.

Llegeix més:Activitats culturals i lúdiques pel 8M a la UdL

El treball en clau de gènere, a la jornada commemorativa del 8 de març

uVALes principals novetats normatives amb perspectiva de gènere a l'àmbit laboral, la seua aplicació en l'acció protectora de la Seguretat Social i en la jurisprudència, són els temes que abordarà la jornada commemorativa del 8 de març que organitza el Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida (UdL). El treball en clau de gènere. Aspectes normatius i jurisprudencials tindrà lloc a la UdL, el dia 6 de març, data que es compleixen els 18 anys del Centre Dolors Piera.

Llegeix més:El treball en clau de gènere, a la jornada...

Actes de commemoració del 8 de març a la UdL

banner 8M 2024En el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, destaquem les següents actes i activitats a la Universitat de Lleida:

Jornada commemorativa del 8 de març

Enguany, la jornada commemorativa del 8 de març a la Universitat de Lleida porta per títol "El treball en clau de gènere. Aspectes normatius i juridisprudencials". Tindrà lloc el 6 de març a les 10.00 hores a la sala d'actes de l'edifici de Rectorat (plaça Víctor Siurana 1) i es retransmetrà en directe pel públic en general a través del canal de la UdL. La jornada té per objectiu aportar una mirada als principals avenços normatius i a la jurisprudència en l'àmbit laboral.

Llegeix més:Actes de commemoració del 8 de març a la UdL

El treball en clau de gènere. Aspectes normatius i jurisprudencials

banner 8M 2024Enguany, la jornada commemorativa del 8 de març a la Universitat de Lleida porta per títol "El treball en clau de gènere. Aspectes normatius i juridisprudencials".  Tindrà lloc el 6 de març a les 10.00 hores a la sala d'actes de l'edifici de Rectorat (plaça Víctor Siurana 1) i es retransmetrà en directe pel públic en general a través del canal de la UdL. La jornada té per objectiu aportar una mirada als principals avenços normatius i a la jurisprudència en l'àmbit laboral. 

Descarregueu-vos el programa en català.

Descarregueu-vos el programa en castellà.

 

 

 

 

Llegeix més:El treball en clau de gènere. Aspectes normatius...

Premien els millors treballs de recerca de la UdL amb perspectiva de gènere

premis igualtatEls estereotips de gènere als mitjans de comunicació, la mercantilització dels cossos de les dones, els referents femenins a l'àmbit de les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i les cures als espais rurals són els temes dels treballs premiats pel Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la Universitat de Lleida (UdL) en diferents convocatòries.

Llegeix més:Premien els millors treballs de recerca de la...

Guia de perspectiva de gènere per a la docència a Treball Social

Les professores de la Universitat de Lleida (UdL) Ozgür Gunes Oztürk Okumus i Mariona Lladonosa Latorre han elaborat la nova Guia per a una docència universitària amb perspectiva de gènere de Treball Social de la Xarxa Vives d’Universitats (XVU). Forma part d’una col·lecció pionera a Europa fruit del Grup de Treball en Igualtat Gènere, format per les unitats d’igualtat de les 22 universitats membres i amb el suport de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

Llegeix més:Guia de perspectiva de gènere per a la docència...

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto